Home Modele noi Noul Mercedes E-Class cu ecran Superscreen

Noul Mercedes E-Class cu ecran Superscreen

de Răzvan Măgureanu
Mercedes E-Class W214 interior

Mercedes a publicat primele fotografii cu interiorul noii generații Mercedes E-Class, în care prezintă noua planșă de bord cu ecranul MBUX Superscreen. 

După șapte ani de carieră și un facelift în 2020, Mercedes prezintă a șasea generație care poartă numele de E-Class, ce are numele de cod W214. Este ultimul model Mercedes E-Class produs pe o platformă convențională, ciclul său de viață urmânsd să se întindă până cel târziu în 2030.

Noul ecran MBUX Superscreen

Hyperscreen, Superscreen. Ecranul Hyperscreen de la EQS este format din trei displayuri: unul pentru instrumentele de bord, unul pentru sistemul multimedia și unul pentru pasagerul față, toate grupate sub același geam curbat.

În cazul lui Superscreen, doar două ecrane mai sunt în același plan: cel al sistemului multimedia și cel opțional al pasagerului. Displayul instruimentelor de bord este într-un plan diferit fiind montat mai în față și la un unghi mai apropiat de verticală.

Ca și la alte modele, displayul instrumentelor de bord poate fi configurat în două stiluri – Classic și Sporty – combinat cu trei moduri – Navigație, Asistare și Service. În stilul Clasic se afișează două instrumente de bord clasice iar în stilul Sport, apare turometrul în poziție centrală și culoarea roșie domină.

Planșa de bord are un design similar cu cel de la EQS prelungindu-se până în dreptul fețelor de uși. De asemenea banda luminoasă a luminii ambientale se întinde pe toată lățimea bordului până la fețele de uși formând o linie continuă. De altfel, interiorul este un spectacol de lumină noaptea deoarece o altă bandă luminoasă înconjoară ecranul Superscreen.

Ca și la EQS, comenzile pentru reglajul electric al scaunelor și clanța interioară a ușii sunt grupate într-un singur element de design pe fața ușii, mica consolă pe care se află butonul de deschidere a geamurilor față pare că plutește, iar pe consola centrală sunt două compartimente mari: unul sub ecranul Superscreen cu capac și cel de sub cotiera centrală, fiecare cu prize USB-C.

Butoane fizice nu mai există, iar sub ecranul Superscreen există o bară cu butoane cu feedback haptic care sunt identice din punct de vedere al funcționalității cu cele de la baza ecranului portret de la S-Class. Din aceste butoane se pot comanda modurile de rulare, volumul audio sau accesa direct câteva meniuri importante. Nu lipsește nici mica suprafață tactilă pentru amprenta digitală.

Displayul pasagerului este activ doar când senzorul de prezență detectează că scaunul față a fost ocupat. Displayul poate fi vizualizat doar de pasagerul față iar dacă șoferul privește spre ecran acesta se întunecă. Camera din instrumentele de bord detectează că șoferul și-a îndreptat privirea spre dreapta.

Până acum puteau fi instalate doar aplicații via Apple CarPlay și Android Auto dar acum pot fi instalate și aplicații independente cum ar fi TikTok, Angry Birds, Zoom pentru conferințe video, Webex, și aplicația de enetertainment Zync care oferă streaming video și diverse programe de știri și sport. Aplicația Zync va putea fi instalată over-the-air și în Mercedes EQE, EQS SUV și EQS.

Doar motoare cu 4 și 6 cilindri, PHEV cu autonomie electrică de 100 km

Noul Mercedes E-Class va debuta în vara lui 2023 în versiune limuzină. Versiunea break T-Model vine în septembrie și va urma și a doua generație All Terrain.  Un coupe și un cabrio bazate strict pe Clasa E nu vor mai exista, locul lor fiind luat de un model comun cu C-Class. Aceste noi modele coupe și cabrio se vor numi foarte probabil Mercedes CLE Coupe și Cabrio.

Construit pe platforma MRA II de la noile C-Class și S-Class, suspensia pneumatică și direcția integrală sunt opționale.
Pe lângă motoarele pe benzină cu 4 cilindri diesel (OM654) și benzină (M254) și cu șase cilindri în linie diesel (OM656) și benzină (M256), vor exista și versiuni PHEV cu baterie mai mare și autonomie electrică în jur de 100 km.

Mercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interiorMercedes E-Class W214 interior

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.