Home Știri Toyota FT-1 Concept ar putea prefigura un supercar de serie

Toyota FT-1 Concept ar putea prefigura un supercar de serie

de

Toyota FT-1 Concept a fost prezentat la Detroit. Modelul ar putea prefigura un succesor al lui Supra, legendarul model sport al japonezilor.

Toyota FT-1 Concept

Toyota FT-1 Concept

Toyota FT-1 Concept este vedeta standului Toyota la Salonul auto de la Detroit. Modelul foarte agresiv reprezintă o nouă etapă în evoluția designului concernului japonez. Conceptul a fost realizat de către studioul Toyota din California, Calty, care împlinește în 2014 40 de ani de existență. Acesta a primit o “comandă” pentru o mașină cu performanțe extreme menită să atragă publicul pasionat de astfel de modele.

Test: Toyota Corolla

FT-1 înseamnă Future Toyota 1 și marchează un nou punct în linia evoluției conceptelor Toyota. Interiorul este inspirat de cockpit-ul avioanelor de vânătoare, având un design minimalist. Bordul este dominat de un display de tip head-up generos.

Nu au fost dezvăluite detalii tehnice, în afară de faptul că Toyota FT-1 Concept are motor amplasat în față și tracțiune spate. Nu există informații sigure în legătură cu transformarea acestui concept într-un model de serie. Cu toate acestea, un viitor succesor al lui Supra s-ar putea inspira din modelul prezentat la Detroit.

Artiștii români se impune în cadrul unui concurs organizat de Toyota

Cei de la Toyota vor oferi gratuit FT-1 gamerilor pasionați de Gran Turismo 6. Începând de astăzi, 14 ianuarie, versiunea virtuală a conceptului va putea fi pilotată în joc. De altfel, CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a văzut pentru prima oară FT-1 în acest joc, dezvăluie chiar reprezentanții constructorului.

Articole similare

Comentarii închise.