Home Motorsport „Tuning“ pentru Formula 1: Pirelli propune pneurile pe 18 inchi!

„Tuning“ pentru Formula 1: Pirelli propune pneurile pe 18 inchi!

de

Noile pneuri-concept Pirelli de 18 inchi au fost în centrul atenției în sesiunea de teste de la Silverstone, acolo unde Charles Pic, pilotul de rezervă al echipei Lotus F1 a testat în premieră aceste anvelope.ONZ4438Pic a ieșit pe circuit la ora 9 dimineață, la volanul monopostului actual Lotus E22 echipat cu pneurile de 18 inchi și a parcurs 14 tururi pe circuitul de la Silverstone. Noul pneu-concept a fost dezvoltat în principal pentru a se observa cum arată un monopost echipat astfel, timpii pe tur nefiind în prim-plan. În schimb, obiectivul a fost de a testa reacția comunității F1 la noul design, majoritatea aprecierilor fiind pozitive.

Pirelli va fi furnizor unic de pneuri pentru Formula 1 încă trei ani

Pirelli propune acest nou concept de pneu cu dimensiunea de 18 inchi pentru a putea oferi o idee despre cum ar putea arăta Formula 1 în viitor. Dar, fără a avea un design abstract, acesta este un pneu complet funcțional, după cum s-a putut observa în sesiunea de teste derulată de marți până joi (8, 9 iulie).

Pneul de 18 inchi este o idee pe care Pirelli a promovat-o încă de când compania a fost anunțată ca furnizor oficial pentru Formula 1, în 2010. O roată mai mare și o anvelopă mai mare reflectă tendințele pieței moderne. Pirelli va continua acest proiect doar dacă va exista o dorință din partea echipelor de a merge în respectiva direcție. Aceasta este în acord cu filosofia companiei italiene de a fi partener tehnic și sponsor în întregime în serviciul echipelor și al sportului, pentru a susține spectacolul ca întreg. Aceste pneuri, dezvoltate și create de inginerii Pirelli ca parte a strategiei premium a companiei, servesc doar ca exemplu a ceea ce este posibil. Oricum, tehnologic, Pirelli este capabil să producă acest tip de pneu cu aceleași standarde de performanță și fiabilitate ca și actuala anvelopă de 13 inchi. Într-adevăr, cu noul concept de pneu aflat chiar la începutul curbei de dezvoltare, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Acestea includ chiar și posibilitatea adoptării unor dimensiuni mai mari în viitor.

Pirelli Sottozero 3 obține rezultate excelente în testele auto motor și sport

Un nou pneu de 18 inchi nu va fi însă simplu de produs, deși va avea ca avantaj o creștere a rigidității, fiind mai puțin flexibil pe flancuri. În acest moment, la pneurile de 13 inchi, mișcările oscilatorii sunt însă necesare și reprezintă o parte importantă a actualului sistem de suspensii și amortizoare al mașinilor de Formula 1. Un flanc mai mic va conduce însă inevitabil la reducerea suprafeței de branding.  Avantajul tehnic al unei anvelope de 18 inchi este reprezentat de un flanc mai rigid care ajută la menținerea rigidității structurale a pneului, dar și la menținerea mai bine a unei presiuni constante, pentru că are mai puțin aer în interior. Noua anvelopă este fizic mai mare, ceea ce o face mult mai relevantă în comparație directă cu pneurile Pirelli Ultra High Performance care echipează mașinile de serie și ar face ca transferul de tehnologie din Formula 1 spre producția de serie să fie mult mai mare. În ciuda acestui lucru, Pirelli este gata să meargă mai departe cu dezvoltarea unui astfel de pneu, dacă echipele își vor dori acest lucru.

18_01

Din punctul nostru de vedere, noile anvelope arată senzațional montate pe monopostul Lotus, iar reacțiile au apărut deja în întreaga lume. Acestea sunt doar în faza de concept, dar, dacă echipele vor decide să continuăm pe această direcție, avem capacitatea să venim cu o versiune gata de producție într-un interval foarte scurt de timp. Am auzit deja multe păreri și așteptăm și altele în următoarele săptămâni și luni. Chiar dacă performanța pneurilor nu a fost o prioritate, acestea s-au comportat conform așteptărilor noastre. Ținând cont că diametrul pneurilor și al jantelor au rămas neschimbate de foarte mulți ani, ne aflăm în fața unei zone cu un potențial de dezvoltare imens. Noile anvelope au fost în centrul atenției, dar, desigur, am adunat foarte multe informații și pentru sezonul viitor în cele doua zile în care am testat cu echipele Ferrari, Marussia, Lotus și Red Bull. Ținând cont și de informațiile adunate în testele din Bahrein și Barcelona, putem dezvolta acum compoziții mult mai potrivite pentru circuite rapide și solicitante, cum este cel de la Silverstone“, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Articole similare

Comentarii închise.