Home Știri Un BMW 520d xDrive a traversat România dus-întors cu un singur plin

Un BMW 520d xDrive a traversat România dus-întors cu un singur plin

de

Doi piloți români au obținut o medie de 4,0 l/100 km în cadrul unui test de consum ce prevedea traversarea României de două ori, la volanul unui BMW 520d xDrive.

418242l

Echipajul format din Claudiu David și Mihaela Beldie a reușit să stabilească un record de consum la o dublă traversare a României. Traseul parcurs la volanul unui BMW 520d xDrive, dotat cu o cutie automată, a avut 1550 de km și în urma lui a fost obținută o medie de consum de 4,0 l/100 km și o viteză medie de deplasare care s-a ridicat la 70 km/h.

Primele imagini cu BMW Seria 4 Cabrio

Traseul prevăzut a avut punctul de plecare în București către Constanța, apoi traversarea țării până la Arad și întoarcere în București. Pe 13 octombrie, ora 11:15, modelul BMW 520d xDrive intra pe poarta dealerului BMW MHS Motors București după aproximativ 28 de ore de la startul dintr-o benzinărie Rompetrol. Sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 km.

BMW X4, încă un SUV-coupe

A fost vorba de un traseu dificil, în condiții reale de drum, care a inclus aproximativ 700 km de autostradă și peste 800 de km de drumuri naționale, în marea lor parte cu o singură bandă, drumuri de centură și traversarea a câtorva orașe din țară. La aceasta se adaugă diferențe importante de nivel și traversarea Carpaților Meridionali prin Valea Oltului.

Testul a demonstrat că o călătorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftină ca una cu trenul pe același taseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanța – Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a și 357 lei pentru Clasa 1, în timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-întors.

 

Articole similare

Comentarii închise.