Home Știri Vânzările de automobile noi au crescut în aprilie, la nivel european

Vânzările de automobile noi au crescut în aprilie, la nivel european

de

Pentru prima oară în ultimele 19 luni, vânzările de automobile noi au crescut într-o lună față de perioada similară a anului precedent. Creșterea este de 2%.

File photo of an employee walking past new cars at the parking lot of Changan Ford Mazda Automobile Co. Ltd, Ford Motor's joint venture in China, in Chongqing Municipality

Conform cifrelor furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de automobile noi la nivel european au crescut la 1,08 milioane de unități în aprilie, față de 1,06 milioane de unități față de perioada similară a anului 2012. Creșterea se datorează în special vânzărilor de pe piețele din Germania și Marea Britanie. Această creștere nu a putut însă să compenseze trendul negativ înregistrat de la începutul anului, rezultatele arătând că în primele patru luni au fost vândute cu 7% mai puține mașini decât în 2012.

Dacia vinde mai mult în Germania

Daimler este constructorul cu care a profitat cel mai mult de pe urma îmbunătățirii situației de pe piețele europene, vânzările sale majorându-se cu 11%. Noul A-Class este responsabil pentru cea mai mare parte a acestei creșteri, fiind bine primit de publicul european.

Articole similare