Home Știri Vânzările de mașini noi cresc în Europa de Vest

Vânzările de mașini noi cresc în Europa de Vest

de

Situația economică aflată în curs de stabilizare se reflectă și în vânzările de mașini noi, care au crescut în Europa de Vest cu 4% în iulie 2013, față de luna iulie a anului precedent.

car-dealers

În iulie, pe piețele din Europa de Vest, vânzările de mașini noi au atins 950.444 de unități, ceea ce se traduce printr-o creștere de 4% față de perioada similară a anului trecut, arată datele LMC Automotive.

Dacă ritmul se va menține până la finele anului, vânzările totale ar putea ajunge la 11,5 milioane de unități, dar există perspective de îmbunătățire a acestor cifre în lunile ce urmează datorită stabilizării situației economice și ca urmare a faptului că iulie 2013 a avut o zi lucrătoare în plus față de iulie 2012.

Statul închide portița partajului pentru timbrul de mediu

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în Germania, Marea Britanie, Franța și Spania luna trecută. Vânzările din Germania, cea mai mare piață a Continentului, sunt mai mari cu 2% în iulie, dar mai mici cu 6,7% pe primele 7 luni, față de 2012. Analiștii LMC spun că este puțin probabil ca piața germană să atingă 3 milioane de unități anul acesta.

Jungla mașinilor second hand îi sperie pe importatori

Cea mai bună situație se înregistrează în Marea Britanie, unde vânzările au crescut cu 10,3% în primele 7 luni ale anului 2013, pe fondul discounturilor oferite de dealeri și a facilitării accesului la finanțare. În Franța și Spania, în ciuda unor creșteri în iulie, situația pe primele 7 luni nu arată la fel de bine, cu scăderi raportate de 9,8%, respectiv 2,1%.

Articole similare