Home Motorsport (Video) Mazda6 și Kia Sportage în România, Porsche și VW se „luptă” cu recordurile, Skoda cu trofeul pentru Tour de France

(Video) Mazda6 și Kia Sportage în România, Porsche și VW se „luptă” cu recordurile, Skoda cu trofeul pentru Tour de France

de Aurel Niculescu

Am adunat la un loc toate noutățile demne de atenția dvs. de la sfârșitul săptămânii trecute, cele care nu au mai apucat să treacă prin filtrul nostru înainte de începerea weekend-ului.

Japonezii de la Mazda au anunțat posibilitatea de a testa și comanda la orice partener Mazda6 2018 – versiunea cu facelift, testată de AMS la prezentarea internațională pentru presă și despre care veți putea citi pe larg în paginile revistei noastre. Mai matură, mai rafinată, Mazda6 oferă versiuni actualizate ale tehnologiilor trenurilor de rulare „SKYACTIV”, ale tehnologiilor de siguranță „i-ACTIVSENSE”, precum și în premieră pentru producător, compatibilitate cu sistemele Apple Car Play și Android Auto. Noutățile mai includ și un nou nivel de echipare de top, Takumi Plus, motorizările fiind în număr de cinci: trei pe Skyactiv pe benzină și două Skyactiv-D pe motorină. Skyactiv G de 2 litri are 145 sau 165 CP, în timp ce Skyactiv-G de 2,5 litri oferă 194 CP. De cealaltă parte, Skyactiv-D de 2,2 litri are 150 sau 184 CP și 445 Nm. Prețurile încep de la 25.190 € cu TVA pentru G145 Challenge și pot ajunge până la CD184 Takumi Plus 4×4 AT (versiunea combi).


Cel mai bine vândut model Kia la nivel global și european – Sportage, a trecut și el printr-o actualizare, atât la interior cât și la exterior, dar mai ales la nivelul tehnologiilor: de siguranță și infotainment, plus capitolul sisteme de propulsie. Noutățile majore sunt reprezentate de motorul diesel EcoDynamics+ cu mild hybrid de 2.0 litri și 185 CP, care contribuie la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), apariția standard a sistemului Idle Stop & Go și a filtrului de particule pe motorizările cu benzină, dar și un sistem infotainment îmbunătățit și sisteme active de asistență a șoferului. Livrările noului model – așteptat să intre în producție în al doilea trimestru al anului 2018 la fabrica Kia din Žilina, Slovacia – vor începe în cursul trimestrului al treilea al anului, Sportage fiind dotat – ca de obicei – cu garanția unică de 7 ani sau 150.000 km.


Porsche și Volkswagen se gândeau în schimb la recorduri – unul complet nou și celălalt deja cunoscut, dar încă proaspăt în inimile fanilor. Să începem cu marca din Stuttgart, care nu s-a sfiit să ne reamintească de recordul obținut cu 911 GT2 RS pe Nürburgring Nordschleife – recidivând și cu performanța celui mai bun tur de circuit pe un alt traseu de motorsport extrem de lung: Bend Motorsport Park din Australia de Sud. Acesta este de altfel nou-nouț și cum se întinde pe distanța de 7,7 km a fost considerat al doilea cel mai lung circuit permanent din lume, după „Iadul Verde”. Cu pilotul australian Warren Luff la volan, 911 GT2 RS a terminat parcursul în 3:24.079. În schimb, VW încă se mai bucură de recordul „all-time” de la Pikes Peak – compania a oferit recent noi perspective video ale „faptei de vitejie”.Tot cu un membru al grupului VAG încheiem, Skoda – prin subsidiarul ŠKODA Design – având onoarea de a crea trofeul învingătorului pentru faimoasa competiție ciclistă Turul Franței, care va fi înmânat pe data de 29 iulie pe Champs-Elysées. Partener de tradiție ai competiției, Skoda a folosit încă odată faimoasa sticlă cehă în compoziție – anul acesta compania din Mlada Boleslav fiind sponsor oficial și partener pentru vehicule pentru a 15-a consecutiv, în timp ce trofeul a fost creat de companie încă din 2011.


Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.