Știri Video

(Video) Porsche aniversează 30 de ani de AWD… pe pârtie

În ciuda asocierii tradiționale cu formatul totul spate – propulsor și tracțiune – Porsche 911 este de trei decenii disponibil și cu tracțiune integrală, primul model 4×4 fiind lansat în 1988 – 911 Carrera 4 din seria 964.

Iar pentru a marca aniversarea celor 30 de ani de utilizare intensivă a sistemelor de tracțiune integrală, Porsche a ales să se „joace” cu un Miami Blue Porsche 911 Turbo S la Glenshee Ski Center, un centru destinat activităților sporturilor de iarnă din îndepărtata Scoție. Cu 580 CP din propulsorul biturbo de 3,8 litri, 911 Turbo S a avut nevoie constant de aportul sistemului 4×4, dar mai ales a ajutoarelor electronice – Porsche Traction Management (PTM) sau Porsche Stability Management (PSM) pentru a demonstra că în ciuda clasicei rivalități dintre zăpadă și automobilele sport cele două se pot înțelege… relativ ușor.

În cazul în care mai degrabă abia așteptați să scăpați de rigorile asociate anotimpului rece, poate Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) va avea rețeta perfectă, pregătită pentru Salonul Auto de la Geneva. Ingredientul de bază este „focosul” Jaguar F-Type SVR, la care se adaugă opțional noul „Graphic Pack” – acesta include o asezonare cu benzi colorate pe capotă și pragurile laterale inscripționate cu cifra 575, un mod simplu de a aduce la cunoștință întregii lumi puterea propulsorului V8 supercharged de 5 litri de sub capotă. În plus, există și nu mai puțin de șase combinații duble de culori: Yulong White / Firenze Red; Santorini Black / Gold; Corris Grey / Ultra Blue; Caldera Red / Black; Ultra-Blue / Corris Grey și Indus Silver cu Black.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE