Home ȘtiriProiecte secrete Viitorul Nissan Micra va fi un model complet electric și va debuta în 2024

Viitorul Nissan Micra va fi un model complet electric și va debuta în 2024

de George Grosu

În anul 2024, Nissan va lansa o nouă generație a modelului de clasă mică Micra. Conducerea japoneză ne oferă deja primele indicii despre aspectul viitorului model, ca parte a noii strategii de electrificare a alianței dintre Renault, Nissan și Mitsubishi.

Actuala generație (a cincea) a modelului Nissan Micra cunoscut sub codificarea internă K14, se află în fabricație din 2014 iar în anul 2021, acesta a fost supus unui ușor restyling concretizat prin unele îmbunătățiri de ordin stilistic atât la exterior cât și la interior precum și printr-un echipament de dotări extins.

Nissan va lansa viitoarea generație Micra ca model pur electric dezvoltat în strânsă colaborare cu Renault și care se va baza pe noua platformă CMF-BEV. Renault utilizează această nouă platformă tehnică pentru noul model R5 complet electric recent dezvălui sub formă de concept car dar și pe alte modele electrice Renault și Alpine car vor fi lansate în curând. La fel ca viitoarele modelele electrice din cadrul acestei alianțe, viitorul Nissan Micra va ieși de pe linia de producție de la Renault Electricity (o fuziune unităților de producție Douai, Maubeuge și Ruiz). Datele tehnice nu sunt încă disponibile pentru viitorul Nissan Micra electric, dar primele date de bază pentru noua platformă tehnică CMF-BEV sunt deja cunoscute. Aceasta oferă diferite module de baterie, un sistem de propulsie de 100 KW și o autonomie de până la 400 de kilometri conform normelor WLTP.

Cei din conducerea Nissan ne oferă acum o mică previzualizare a stilului viitorului Nissan Micra electric. Fotografiile de tip teaser ne dezvăluie unele detalii ale viitorului Nissan Micra precum consolele față-spate scurte, un montant spate lat și ușor înclinat spre spate și o linie de centură înaltă.

Partea frontală pare ușor rotunjită tipic pentru stilul lui Nissan promovat în urmă cu mai bine de un deceniu, dar fără grila frontală actuală, specifică pentru Nissan. Grupurile optice frontale, care se află poziționate într-un talon frontal, sunt fiecare încadrate de două semicercuri cu LED iar logo-ul Nissan este iluminat. La partea din spate, blocurile optice preiau forma și stilul grupurilor optice frontale iar un element de mici dimensiuni poziționat între ele accentueză look-ul dinamic al Stromer-ului hatchback cu cinci uși. Plafonul contrastant ca culoare, se îngustează ușor spre partea din spate. În general, la o primă impresie, look-ul viitorului Nissan Micra-EV arată apropiat de cel al Mini-ului contemporan.

Unirea forțelor și utilizarea punctelor forte într-o manieră țintită, este cu siguranță modalitatea corectă de a-i readuce la profit pe membrii alianței Renault – Nissan – Mitsubitshi care se află într-o situație mai puțin bună din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, pentru pasionații de modele din acest segment, mai multă cooperare înseamnă mai puține modele diferite din punct de vedere stilistic, cu propriul lor caracter.

Plafon care se îngustează ușoer spre partea din spate
Partea frontală pare ușor rotunjită tipic pentru Nissan
Grupuri optice frontale încadrate de două semicercuri cu LED
Grupurile optice frontale se află poziționate într-un talon
Tehnologie LED de ultimă generație
Logo-ul Nissan este iluminat
Blocul optic spate urmează stilul grupului optic față
Blocul optic spate urmează stilul grupului optic față
Concept car Renault 5

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.