Home Știri Volvo Concept Coupé anunță o schimbare radicală pentru Volvo

Volvo Concept Coupé anunță o schimbare radicală pentru Volvo

de

Marca scandinavă a prezentat înaintea Salonului auto de la Frankfurt un model care anunță o revoluție în materie de design – Volvo Concept Coupé.

860223l

În ultimii ani, Volvo a făcut eforturi serioase pentru a se prezenta nu numai ca o marcă pentru care siguranța primează, ci și ca una atractivă din punctul de vedere al designului. Volvo XC60, noul S60 și mai ales compactul Volvo V40 sunt dovezile acestei strategii. Suedezii par acum deciși să ducă totul la un nou nivel.

Motoare și transmisii noi pentru modelele Volvo

Volvo Concept Coupé anunță direcția de design pe care o vor urma de acum încolo modelele mărcii. Prima mașină din gamă care va beneficia de pe urma designului lui Concept Coupé va fi Volvo XC90, cel mai mare SUV, care este pe piață de peste 10 ani, fiind depășit de toți competitorii în materie de tehnologie și performanțe. Ne așteptăm ca XC90 să fie lansat chiar anul viitor.

Primele imagini cu viitorul Volvo XC90 prezentate chiar de seful de design al Volvo

Primele imagini cu viitorul Volvo XC90 prezentate chiar de șeful de design al Volvo

985931l

Cei de la Volvo prezintă Concept Coupé ca pe urmașul lui P1800, model care a făcut carieră în anii ’60–’70 ai secolului trecut. Mașina a devenit un simbol al anilor ’60 după ce a apărut în serialul Sfântul, fiind mașina preferată a lui Roger Moore, protagonistul show-ului.

roger-moore-as-the-saint-with-his-volvo-p1800

Roger Moore alături de Volvo P1800

„Scopul unui designer este acela de a reflecta şi de a încorpora elemente distinctive care sunt vitale pentru moştenirea companiei. P1800 este un Volvo cu adevărat reprezentativ, cunoscut pentru formele şi detaliile sale cu adevărat frumoase. Cu toate acestea, faptul că am utilizat idei legate de P1800 nu are legătură cu liniile exterioare, astfel că nu vorbim de un concept retro. Utilizăm câteva legături subtile cu trecutul nostru glorios tocmai pentru a crea un viitor în care frumuseţea pură trebuie să devină o parte uşor de recunoscut a identităţii Volvo. Această călătorie începe cu noul Concept Coupé“, a declarat Thomas Ingenlath, vicepreședinte al Volvo însărcinat cu designul.

Test cu Volvo V40 T5 Cross Country

Conceptul este propulsat de un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzină, de 2,0 l, supraalimentat și un motor electric. Sistemul este de tip plug-in, adică bateriile pot fi încărcate și de la priză. Puterea totală dezvoltată de acest sistem e de 400 CP și are un cuplu de 600 Nm.

Odată cu Volvo Concept Coupé au fost prezentate și prime imagini ale viitorului XC90. Avem de-a face de fapt cu un teaser, întrucât imaginile în cauză dezvăluie doar câteva elemente de design care fac legătura cu Concept Coupé.

 

Articole similare

Comentarii închise.