Home Știri VW ID.X Performance – Concept cu 558 CP

VW ID.X Performance – Concept cu 558 CP

de Dan Damian
VW ID.X Performance

În cadrul evenimentului ID. Treffen, Volkswagen a prezentat conceptul VW ID.X Performance, care prefigurează o versiune sportivă a noului VW ID.7.

După ce a prezentat cel mai mare model electric al său, ID.7, în luna aprilie a acestui an, Volkswagen ne oferă un prim indiciu despre cum va arăta o versiune sportivă a acestui model. Noul VW ID. X Performance este deocamdată un concept, dar pare destul de aproape de o eventuală producție de serie.

Așa cum spuneam, VW ID. X Performance este construit pe baza lui ID.7 și acest lucru este evident, doar că exteriorul a primit o serie de detalii care îi dezvăluie ambițiile dinamice. Partea inferioară a spoilerului față, vopsită în negru, are acum o buză cu rol aerodinamic, subliniată de marginea roșie. De altfel, această linie roșie înconjoară mașina în partea inferioară. Pasajele roților sunt acum subliniate de un contur negru, iar jantele sport de 20 inchi sunt încălțate cu pneuri de competiție, cu lățimea de 265 mm. Tot în ideea de competiții, jantele au prindere centrală.

VW ID.X Performance

În spate iese imediat în evidență eleronul din carbon, dar și difuzorul puternic profilat. Și acesta, ca și buza spoilerului față, sunt realizate din carbon. În ceea ce privește ținuta de drum, inginerii constructorului german anunță că au schimbat arcurile cu unele mai dure, iar garda la sol a coborât cu 60 mm.

La interior, aceleași inserții roșii (care amintesc, evident, de GTI) creionează o ambianță deosebită, mai ales datorită brațelor roșii ale volanului. În rest, aceleași display-uri, același design ca la modelul de serie ID.7. Observați totuși un nou display la baza consolei centrale. Acesta are diagonala de 17 cm și de pe el se controlează parametrii de rulare gestionați de sistemul Vehicle Dynamics Manager, care include și diferențial spate (electronic) cu alunecare limitată.

VW ID.X Performance

Așa cum îi sugerează și numele, VW ID.X Performance a fost echipat cu un motor suplimentar pe puntea față (asincron), ceea ce îi conferă tracțiune integrală. Cele două motoare livrează o putere maximă de 411 kW (558 CP), cel de pe puntea față fiind responsabil cu funcția boost. Volkswagen nu spune nimic despre performanțele dinamice ale noului concept și nici despre capacitatea bateriei, despre care precizează totuși că se încarcă la maxim 200 kW.

La acest moment, VW ID.7, care poate fi comandata și în România, este disponibil cu o singură motorizare (286 CP și 550 Nm) și cu două versiuni de baterie: 82 kWh (77 kWh, net), care promite autonomie oficială de 621 km și se încarcă la maxim 170 kW. Bateria mai mare are 91 kWh (86 kWh, net), autonomie oficială de 700 km și încărcare la 200 kW. Aceasta este și bateria cu care a fost echipat conceptul VW ID.X Performance.

VW ID.X Performance

Volkswagen a ales să prezinte noul concept la evenimentul ID. Treffen, care a avut loc zilele trecute la Locarno, pe partea elevețiană a lacului Maggiore. În fiecare an, aici se strâng proprietarii de modele ID. din Europa, cei care sunt înscriși în ID. Drivers Club. Evenimentul este organizat de aceștia, dar VW le prezintă în fiecare an concepte din familia ID.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.