Știri

5 gadgeturi și accesorii care transformă călătoriile lungi în experiențe plăcute

Chiar dacă șofatul la drum lung este una dintre activitățile care te relaxează, atunci când se adună un număr foarte mare de ore, orice pasiune se transformă în corvoadă. Din fericire, inventatorii nu pierd vremea și au găsit soluții pentru astfel de situații – accesorii și gadgeturi care fac experiența la volan mult mai puțin stresantă.

Unele dintre acestea au rolul să te detensioneze, având în vedere că ne referim la călătoriile lungi. Altele fac totul mai simplu la volan, de la o mai bună vizibilitate în trafic, până la a diagnostica, în timp real, ce probleme există la motor sau în alte zone.

Acestea sunt câteva dintre cele mai interesante accesorii utile la drum lung:

  1. Umidificatorul auto

Sistemul de aer condiționat nu este suficient, atunci când ai de făcut drumuri care pot dura câteva ore bune. Calitatea aerului din interiorul mașinii depinde și de nivelul de umiditate, așa încât foarte potrivit este un umidificator auto, cu ajutorul căruia ai parte de aer mereu proaspăt și îți menții pielea hidratată.

  1. Pătura electrică

Cu toate că temperaturile de afară nu te împing spre o asemenea achiziție, un astfel de dispozitiv simplu va deveni util în scurt timp. De fapt, rolul său nu este doar să te protejeze de frig, pe drumul spre stațiunea de schi, ci și să destindă musculatura și să amelioreze durerile existente în diverse zone ale corpului.

  1. Tehnologia IQOS

Una dintre invențiile populare în țările care dau tonul în inovație, ca Japonia, aceasta este o tehnologie care înlocuiește țigările clasice și care încălzește tutunul, în loc să îl ardă, fără a afecta aroma caracteristică. Sunt înlăturate astfel fumul, mirosul și o bună parte dintre substanțele produse în timpul arderii, asta însemnând că nu trebuie să mai ceri permisiunea pasagerilor care te însoțesc în automobilul personal.

  1. Testerul pentru diagnoză auto

Testerele Delphi sunt disponibile în variante universale, pentru autoturisme și camioane și funcționează pe un număr mare de mașini produse începând cu anul 2000. Acestea citesc, în timp real, parametrii de funcționare a mașinii (la motor, aprindere, climă, cutia de viteze, ABS), pot șterge coduri de eroare, activează diferite componenente și regenerează filtrul de particule, acestea fiind doar o parte dintre funcțiile pe care le pot îndeplini. Un astfel de dispozitiv are un meniu ușor de utilizat și conectivitate USB.

  1. Espressorul portabil pentru mașină

Nu puține au fost accidentele produse din cauza oboselii, chiar și în cazul șoferilor profesioniști. Un producător s-a gândit să rezolve odată pentru totdeauna această problemă, mai ales pentru șoferii aflați pe autostradă sau pe drumuri izolate, care nu găsesc benzinării la tot pasul. Handpresso poate prepara o cafea în două minute, chiar în interiorul mașinii, fiind simplu de folosit, cu ajutorul capsulelor monodoză de tip Easy Serving Espresso. Mini-espressorul poate fi păstrat în locașul pentru pahare.

Tu ce dispozitive și accesorii obișnuiești să folosești la drum lung?

 

Sursa foto: Shutterstock

Echipa AMS

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE