Home Auto util Acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania

Acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania

de

Cele mai multe acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania ar trebui să fie furnizate de către vânzător, dar unele sunt și obligația cumpărătorului.

Acte necesare la cumpărarea unui autoturism din Germania

Acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania

Dacă v-ați hotărât să importați o mașină, trebuie să vă puneți la punct cu o serie de proceduri. Mai ales că lista cu acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania este una destul de lungă.

Schimbarea uleiului. Top 5 sfaturi utile

Înainte de a vă duce totuși după mașina dorită, ar trebui să verificați site-urile specializate, precum mobile.de. Următorul pas este să faceți o rezervare a autoturismului în cauză. Apoi să verificați dacă vânzătorul vă poate pune la dispoziție toate acele acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania.

În general după rezervarea bunului aveți la dispoziție câteva zile pentru a ajunge la dealer. Atunci puteți face și o verificare tehnică și optică a mașinii. Pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați este în stare bună, vă recomandăm să citiți și lista cu sfaturi legate de achiziția unei mașini second hand. Acestea se aplică indiferent de țara de proveniență a mașinii și vă pot scuti de la o multe bătăi de cap ulterioare.

Cele mai bune caucicuri de iarnă. Topul ADAC

După ce ați verificat mașina, ar trebui să achitați doar o parte din bani, pentru ca vânzătorul să fie motivat să finalizeze operațiunile de export ale mașinii. Ulterior finalizării acestor operațiuni, care nu sunt foarte complicate având în vedere că vorbim de o tranzacție între state al Uniunii Europene, ar trebui să achitați restul sumei convenite cu vânzătorul.

Acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania

1. Cartea de identitate a mașinii (Brief mare) – în germană se numește Fahrzeugbrief

2. Talonul mașinii (Brief mic) – în germană se numește Fahrzeugschein

3. Act de vânzre-cumpărare – în germană poartă numele de Kaufvertrag

4. Asigurarea valabilă – Versicherungskarte în germană

5. Dacă mașina are numere de tranzit valabile pe o perioadă scurtă (5 zile de regulă) o să aveți nevoie de un talon de circulație provizorie pe numele cumpărătorului – în germană se numește Fahrzeugschein

6. Document de transport, dacă mașina este adusă pe platformă

7. Factură, dacă mașina a fost cumpărată de la o persoană juridică

 

Articole similare