Home Știri Alexandros Motors importă automobile chinezești asamblate în Bulgaria

Alexandros Motors importă automobile chinezești asamblate în Bulgaria

de

Alexandros Motors a semnat cu Litex Motors JSC Bulgaria, în calitate de producator, contractul de distributie exclusivă pentru autovehiculele Great Wall Motor în România.

Great Wall H6

Great Wall H6

Alexandros Motors va importa automobile Great Wall Motor (GWM) produse în Bulgaria. În prima fază, importatorul va aduce pe piața românească SUV-ul Great Wall Motor H6 și pickup-ul Steed 5, în variante de motorizare pe benzină și motorină.  Distribuția și mentenanța autoturismelor va fi asigurată prin intermediul unei rețele de 20 de dealeri, aflați în cele mai mari orașe ale țării.

Great Wall Motor Company Limited este cel mai mare producător privat de modele SUV și pick-up din China, care în martie 2013 a depășit 1.000.000 de unități vândute. În prezent exportă mașini în regiuni precum Europa, Australia, Africa, America Centrală și de Sud, sau Orientul Mijlociu și deține unități de asamblare  a vehiculelor în țări ca Rusia, Bulgaria, Ecuador, Iran și Egipt.

“Acest parteneriat are cel puțin două semnificații: în primul rând reprezinta relansarea pe piata din Romania a autoturismelor renumitului producator chinez Great Wall Motor, în al doilea rînd, se inaugurează o nouă etapă în procesul diversificării și dezvoltării pieței europene de autoturisme, avînd un vector de promovare de talia Great Wall Motor”, a declarat Nawaf Salameh, CEO al Alexandros Motors.

Atât SUV-ul produs de GWM, cât și pickup-ul Steed sunt lideri în segmentele lor pe piața din China. În trecut, Alexandros Motors a mai comercializat mașini produse de GWM, activitate ce a avut un succes limitat.

Articole similare