Home Știri Legătura dintre Volvo XC90 și ciocanul lui Thor

Legătura dintre Volvo XC90 și ciocanul lui Thor

de

Volvo a dezvăluit în premieră farurile viitorului său SUV de mari dimensiuni, XC90. Forma lor este inspirată din mitologia scandinavă.

Volvo XC90

Volvo XC90

Viitorul Volvo XC90 va fi prezentat oficial peste două săptămâni. Până atunci aflăm o serie de detalii legate de blocurile optice și de platforma mașinii. Farurile sunt denumite, oficial, “ciocanul lui Thor”, datorită formei pe care o au lumile LED. Designerii și-au dorit astfel să creeze o mașină ușor de recunoscut pe stradă.

“Oricine se va uita în oglinda retrovizoare va ști că se apropie un Volvo XC90. Noul model este o prezență ce nu poate fi ignorată”, a declarat Thomas Ingenlath, directorul însărcinat cu desingul mărcii. Din imagine se poate observa, parțial, și o nouă grilă față ce nu exista până acum pe vreun model al Volvo.

Interiorul lui Volvo XC90

Marea noutate în ceea ce privește partea tehnică este platforma tehnică flexibilă. Denumirea oficială a noii platforme este Scalable Product Arhitecture (SPA). Acesta a fost dezvoltată în patru ani și pe baza ei se va construi viitoarea generație de modele Volvo. Avantajul său, evident și din imaginile prezentate de Volvo, este tocmai gradul ridicat de flexibilitate.

Datorită noii platforme, Volvo va putea integra diferite sisteme de propulsie, inclusiv hibride, și sisteme de infotainment. De asemenea, designerii au primit mână liberă atunci când au creat noul XC90. “Acest lucru a creat o libertate ridicată pentru a desena maşini cu o alură agresivă, cu proporţii dinamice şi cu un număr ridicat de elemente distinctive. Ultimele noastre trei concepte au demonstrat aceste capacităţi”, a adăugat Thomas Ingenlath.

Cel mai frumos break Volvo

Tot datorită platformei flexibile, noul XC90 are o arhitectură a interiorului diferită. Astfel, a fost obținut suficient spațiu pentru trei rânduri de scaune pe care pot lua loc adulți. Scaunele de pe rândul doi vor fi mobile, pentru a lăsa suficient spațiu pentru genunchii pasagerilor de pe rândul trei.

Articole similare

Comentarii închise.