Home Modele noi Alfa Romeo Giulia și Stelvio în versiunea specială GT Junior

Alfa Romeo Giulia și Stelvio în versiunea specială GT Junior

de George Grosu
blank

Alfa Romeo a lansat o serie limitată pentru modelele Giulia și Stelvio denumită GT Junior și care face o trimitere clară la modelul coupe omonim de la Alfa Romeo din anii ’60. 

Lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 1966, Alfa Romeo 1300 GT Junior este considerat modelul cu cel mai mare succes al lui Alfa Romeo în anii ’60 atât din punct de vedere comercial cât și pe plan competițional. În zilele noastre, exemplarele modelului GT Junior sunt căutate de majoritatea colecționarilor auto.

Anticiparea este pusă rapid în centrul atenției, deoarece noul GT Junior reprezintă practic o versiune specială în ediție limitată pentru modelele Giulia și Stelvio din gama actuală Alfa Romeo. Desigur, noile Alfa Romeo Giulia GT Junior și Alfa Romeo Stelvio GT Junior sunt un omagiu adus unui model cult auto ai anilor ’60 și cu care Alfa Romeo încearcă să construiască o punte în trecutul glorios al său.

Caracteristica distinctivă vizuală a edițiilor speciale limitate o reprezintă culoarea clasică a caroseriei Ocra Lipari – o nuanță de galben cu care a fost vopsit originalul 1300 GT Junior. La interior, noile Giulia GT Junior și Stelvio GT Junior dispun de tapițerie din piele, scaune față reglabile electric, cu inscripții GT Junior brodate pe tetierele din față și cusături decorative. Tot la interior se remarcă planșa de bord decorată cu o altă inscripție și silueta Alfa Romeo GT 1300 Junior din anii ’60 precum și pragurile special inscripționate.

Alte caracteristici ale celor două modele speciale sunt jantele din aliaj ușor având design elaborate cu cinci fante și dimensiuni de 19 țoli în cazul lui Giulia GT Junior și respectiv de 21 țoli în cazul lui Stelvio GT Junior.  Printre dotările opționale se pot comanda: Padelele de schimbare a vitezelor de pe volan din aluminiu, sistemele electronice suplimentare de asistență a șoferului (ADAS) pentru conducerea autonomă la nivelul 2, senzorii de parcare spate, un dispozitiv pentru încărcarea wireless a smartphone-urilor și hayonul/portbagajul cu comandă automată.

Pentru cele două modelele în ediție specială Giulia GT Junior și Stelvio GT Junior sunt disponibile la alegere două motoare: un turbodiesel de 2,2 litri cu 210 CP și un turbo pe benzină cu capacitatea de 2 litri, care dezvoltă 280 CP. Ambele motoare sunt oferite în standard în combinație cu tracțiunea integrală și o cutie de viteze automată cu opt trepte. Puterea este transmisă pe puntea spate printr-un arbore cardan realizat din fibră de carbon.

Prețurile pentru modelul Alfa Romeo Giulia GT Junior încep de la 63.000 de euro iar pentru Alfa Romeo Stelvio GT Junior pornesc de la 69.000 de euro.

blank
Alfa Romeo Giulia și Stelvio în versiunea specială GT Junior
blank
Alfa Romeo Giulia în versiunea specială GT Junior
blank
Alfa Romeo Stelvio în versiunea specială GT Junior
blank
Alfa Romeo Stelvio în versiunea specială GT Junior
blank
Jante cu design personalizat
blank
Alfa Romeo 1300 GT Junior 1966

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?