Home Auto util Anvelopele de iarnă Goodyear rezolvă paradoxul SUV-urilor

Anvelopele de iarnă Goodyear rezolvă paradoxul SUV-urilor

de

ultragrip-performance-suv-gen-1_02

Conducătorii de SUV-uri se simt adesea în siguranță în vehiculele lor mari, în special când acestea sunt echipate cu opțiunea 4×4, având adesea tendința de a considera că ei nu mai au nevoie de anvelope de iarnă. Totuși, este chiar mai important ca vehiculele lor să fie echipate cu anvelopele potrivite în condiții de iarnă.

Să facem SUV-urile chiar mai sigure

Datorită dimensiunilor, SUV-urile și mașinile 4×4 cresc încrederea conducătorilor auto. Cu toate acestea, aceste mașini sunt mai grele, iar centrul lor de greutate este mai sus decât în cazul mașinilor de pasageri. Drept consecință, forțele exercitate pe anvelope sunt mai mari, făcând frânarea și manevrarea mai provocatoare. Acesta este un paradox pe care Goodyear afirmă că l-a rezolvat prin dezvoltarea anvelopei UltraGrip Performance SUV Gen-1.

ultragrip-performance-suv-gen-1_01

Alexis Bortoluzzi, Marketing Director segmentul Consumer EMEA la Goodyear: “În cazul SUV-urilor, noi suntem în fața unui paradox real. Astfel, noi am luat tot ce era mai bun atât din experiența noastră în materie de anvelope pentru SUV-uri cât și din tehnologiile noastre de top pentru anvelope de iarnă și am întărit linia noastră mult premiată de anvelope pentru SUV, UltraGrip Performance. Grație profilului său modificat, anvelopa UltraGrip Performance SUV Gen-1 asigură o aderență sporită și, astfel, mai multă siguranță în condiții de drum de iarnă.”

Principalele tehnologii și caracteristici ale anvelopelor UltraGrip Performance SUV Gen-1

  1. Caneluri interblocante și designul benzii de rulare

Inginerii Goodyear explică: Pentru a echilibra capacitatea de încărcare mai mare (sau greutatea) vehiculului, anvelopa trebuie să fie mai rigidă (“să aibă mai multă fermitate”). Această rigiditate mai mare a blocurilor anvelopei sporește, printre altele, manevrabilitatea pe carosabil uscat. Totuși, în pofida fermității sau rigidității anvelopei, blocurile rămân flexibile (grație designului particular al canelurilor), care sporesc aderența pe zăpadă.

Tehnologie: 3D BIS (Block Interlocking System)

Beneficii: Un echilibru mai bun între manevrabilitatea pe uscat și performanța pe zăpadă

  1. Un aranjament al canelurilor și al blocurilor optimizat pentru SUV

Inginerii Goodyear explică: Blocurile sunt acum unghiulare, în loc să fie complet drepte, ceea ce îmbunătățește aderența pe zăpadă.

Beneficii:O frânare sporită și mai multă tracțiune pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață

  1. O pată de contact optimizată

Inginerii Goodyear explică: Cu cât vehiculul este mai greu, cu atât greutatea pe anvelopă este mai mare. Pentru a lucra împotriva acestor forțe mari, lățimea anvelopei (“amprenta la sol”) a fost mărită comparativ cu predecesoarea sa – Goodyear Ultragrip SUV+. A avea mai mult cauciuc în contact cu drumul înseamnă o suprafață de contact mai mare, ceea ce îmbunătățește stabilitatea.

Tehnologie: ActiveGrip

Beneficii: Îmbunătățește aderența și performanța frânării

  1. Indicator optimizat pentru performanța benzii de rulare

Inginerii Goodyear explică: Pe durata vieții anvelopei, simbolul fulgului de nea de pe anvelopă dispare gradual. Odată șters definitiv, anvelopa trebuie să fie înlocuită pentru a fi asigurat nivelul optim de performanță.

Tehnologie: TOP Indicator

Beneficii: Conferă conducătorilor auto posibilitatea să schimbe anvelopele la intervalul corect pentru a asigura performanța optimă pe timp de iarnă

Contributor: Roxana Habina

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.