Home Știri Audi A4, primele imagini-spion

Audi A4, primele imagini-spion

de

Viitoarea generație a lui Audi A4 a fost surprinsă pentru prima oară în teste. Vorbim de un prototip acoperit de camuflaj, dar care dezvăluie destul de multe detalii.

Audi A4 B9

Audi A4 B9

Audi A4 B9 va fi lansat anul viitor, cel mai probabil la Salonul auto de la Frankfurt, din toamnă. Producția ar trebui să înceapă spre finele anului 2015 sau, cel mai târziu, la începutul lui 2016. Un an mai târziu vor intra în producție modelele Avant și A4 Allroad. Inițial, Audi plănuia să lanseze noul A4 chiar în 2014, însă s-a făcut o schimbare de ultim moment a designului.

Spy-Shots of Cars

Dimensiunile exterioare ale noului Audi A4 par a fi similare cu ale actualei generații, însă ecartamentul spate este mai lat, iar plafonul, plonjat spre spate. A4 va deveni cel de-al doilea model din gamă care folosește noua platformă MLB (modular longitudinal), care va fi utilizată pentru toate modelele de la A4 în sus. Platforma a fost folosită în avanpremieră pe conceptul Audi Sport quattro. Primul model de serie la care se va regăsi va fi însă noul Audi Q7, așteptat în prima parte a anului 2015. Marele avantaj al lui MLB este masa mai scăzută cu aproape 100 kg datorită utilizării aluminiului și a altor materiale compozite.

Audi prezintă mașina care se pilotează singură pe circuit  video

Tracțiunea față va fi oferită standard, quattro fiind opțională. Suspensiile față vor avea cinci legături pentru fiecare roată, în timp ce pe spate va fi folosită o arhitectură trapezoidală ce oferă multă libertate de mișcare.

Spy-Shots of Cars

Unul dintre marile avantaje ale platformei MLB este faptul că poate fi oferită în combinație cu diferite tipuri de propulsii alternative. Avem toate șansele să vedem și să testăm Audi A4 plug-in hybrid sau Audi A4 CNG (gaz natural), dacă nu chiar și un A4 full-electric. Transmisiile oferite vor fi manuală cu șase trepte și dublu ambreiaj cu șapte rapoarte.

Articole similare