Home Știri Audi A7 Sportback h-tron Concept a fost prezentat la Los Angeles

Audi A7 Sportback h-tron Concept a fost prezentat la Los Angeles

de

Audi A7 Sportback h-tron Concept dezvăluie intenția celor de la Audi de a dezvolta o gamă de automobile propulsate cu hidrogen.

Audi A7 Sportback h-tron Concept

Audi A7 Sportback h-tron Concept

Audi A7 Sportback h-tron Concept arată la fel ca modelul de serie, însă ascunde sub capotă un sistem de propulsie revoluționar. Mașina funcționează cu ajutorul unui sistem de propulsie hibrid. Acesta e format dintr-o pilă de combustibil și un acumulator ce poate fi încărcat la priză. Autonomia totală oferită de sistem este de 500 km.

Audi A7 Sportback h-tron_11

Sistemul de propulsie e răspunzător și pentru masa mare a mașinii – 1950 kg. Chiar și așa, Audi A7 Sportback h-tron Concept ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 7.9 s. Puterea totală disponibilă este de 228 CP, iar cuplul se ridică la 540 Nm. Dacă sunt folosite doar bateriile, conceptul are o autonomie de 50 km. Încărcarea completă a bateriilor litiu-ion se poate face în 4 ore. Umplerea rezervorului de combustibil cu hidrogen durează 3 minute la o stație specială.

Sistemul de pile de combustibil este format din 300 de celule individuale cu o membrană de polimer și un catalizator de platină. Sistemul prezintă şi o funcţie de recirculare care aduce hidrogenul nefolosit la anod pentru un nou ciclu de convertire a acestuia în energie electrică. Întreg sistemul funcționează între 230 și 360 V.

Audi A7 Sportback h-tron_10

Consumul de hidrogen al lui Audi A7 h-tron quattro este de un kilogram la 100 km, ceea ce reprezintă echivalentul energetic a 3,7 l de combustibil fosil pentru fiecare 100 km parcurși.

 

Articole similare