Home Știri Audi R8 pășește pe urmele lui Lamborghini Huracan

Audi R8 pășește pe urmele lui Lamborghini Huracan

de

Noul Audi R8 a ieșit deja în teste, deocamdată însă camuflat. Viitorul model va folosi platforma lui Lamborghini Huracan.

Spy-Shots of Cars

Audi R8

Audi R8 se apropie cu pași repezi de schimbarea de generație. Primul R8 a fost lansat în 2006 și a făcut furori încă din momentul prezentării oficiale. Inginerii Audi sunt însă conștienți că au concurență puternică așa că pregătesc intens viitorul R8 pentru a fi lansat în 2015.

Test în exclusivitate cu Audi R8 e-tron, supersportiva electrică

Noul Audi R8 va folosi mai multe elemente realizate din aluminiu sau carbon pentru a reduce greutatea și a îmbunătăți performanțele. A doua generație va utiliza platforma lui Lamborghini Huracan, mașină lansată recent la Geneva.

Toate detaliile noului Audi TT

Nu există informații precise legate de motorizările noului Audi R8. Există însă zvonuri că vom vedea un V8 aspirat drept motorizare de bază și un V10 turbo, ca vârf de gamă. Actualul diesel ar putea fi păstrat, iar marea noutate va fi apariția unei versiuni plug-in hybrid. Clienții vor putea opta între o cutie manuală cu șase trepte și una automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Articole similare