Home Știri Audi TT Sportback Concept, o apariție inedită la Paris

Audi TT Sportback Concept, o apariție inedită la Paris

de

Audi TT Sportback Concept, prezentat la Paris, prefigurează un viitor model cu patru uși derivat din sportivul TT.

Audi TT Sportback Concept

Audi TT Sportback Concept

Audi TT Sportback Concept este un model cu adevărat interesant, având în vedere modul în care s-a născut. Conceptul este derivat din coupé-ul TT, însă vine cu o serie de argumente de ordin practic. Astfel, noua berlină ar trebuie să devină cea de-a treia caroserie din gama TT, după coupé și cabriolet.

Audi TT Sportback Concept_4

Marca germană prezentase anterior Audi TT offroad, un SUV de dimensiuni compacte cu trăsăturile mașinii sportive. Față de TT, Sportback Concept are o lungime cu 29 cm mai mare, este mai lat cu 6 cm și are un ampatament mărit cu 12 cm. Doar înălțimea este cu 3 cm mai mică decât a coupé-ului TT. Toate aceste modificări se traduc printr-un spațiu mai mare pentru cei doi pasageri din spate, care au locuri individuale, și printr-un portbagaj mai generos.

Pasagerii din spate au locuri individuale

Pasagerii din spate au locuri individuale

Audi TT Sportback Concept beneficiază de un propulsor 2.0 TFSI cu 400 CP și 450 Nm. Transmisia este cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Tracțiunea e integrală. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 3.9 s, iar consumul mediu anunțat are o valoare de 7,0 l/100 km.

Articole similare