Home Știri Autonomia electrică a viitoarei Toyota Prius se va dubla

Autonomia electrică a viitoarei Toyota Prius se va dubla

de

Toyota Prius este cel mai popular model hibrid din lume, așa că veștile despre o posibilă dublare a autonomiei pur electric sunt binevenite. La modelul actual, autonomia este de maximum 20 km în varianta plug-in, cifra ce se va dubla probabil odată cu noul model, speculează surse din Statele Unite.

autowp.ru_toyota_prius_15

După spusele celor de la  Car&Driver, viitorul Prius Plug-in Hybrid se va putea deplasa între 48 și 56 km fără să fie nevoie de motorul cu combustie internă.

Desi aceste cifre par reduse în comparație cu ce promit viitoarele generații de Chevrolet Volt (model mecanic identic cu Opel Ampera) sau Nissan Leaf, dar trebuie mentionat ca cele două reprezintă stiluri diferite de vehicul electrificat.

Printre modelele comparabile (niciunul vândut în Europa), noul Prius va bate la autonomie electrică Ford C-Max și Fusion Energi, Hyundai Sonata Hybrid sau Kia Optima Hybrid.

Noul Prius își va face debutul în 2017 și va împrumuta ceva din aspectul exterior al modelului Mirai, model propulsat de un sistem hydrogen fuel cell.

Articole similare