Home Știri Bentley prezintă noul Continental GT – un model sport în haine de grand tourer

Bentley prezintă noul Continental GT – un model sport în haine de grand tourer

de Aurel Niculescu

Chiar dacă mai este destul timp până la deschiderea porților Salonului Auto de la Frankfurt, Bentley a hotărât să fure startul și să prezinte online toate detaliile pentru noul Continental GT.

CEO-ul Wolfgang Dürheimer pare să fi prins exact esența noului Continental GT, denumindu-l „culmea” ingineriei și design-ului Britanic – poate vor exista și detractori, însă ce este sigur este că noua generație cu siguranță este în topul realizărilor recente ale companiei – oferind un design mai proaspăt fără a renunța la liniile deja tradiționale și mai ales o abordare extrem de dinamică a conceptului de grand tourer luxos și opulent. E ușor de sesizat – W12-le biturbo de 6 litri a fost acum împins la nu mai puțin de 626 CP și 897 Nm, destul pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc în 3,7 secunde și o viteză maximă de 333 km/h. În plus, de acum sistemul AWD este adaptiv (înainte avea raport fix 40/60 față/spate) și pentru prima oară este folosită o nouă cutie de viteze automate cu opt trepte și ambreiaj dublu. Fiind un model britanic, Continental GT nu renunță la îmbinarea elementelor moderne cu cele tradiționale – spre exemplu planșa de bord din lemn nobil ascunde alternativ touchscreen-ul de 12,3 inch al sistemului de infotainment sau un set de trei ceasuri analogice.

Tehnologic, noul Continental GT a pășit înaintea altor modele din grup în adoptarea noului sistem mild-hybrid 48V prezent și pe Cayenne – iar coupe-ul are parte de stop/start, funcție de coasting și chiar nu foarte elegantul sistem de dezactivarea a cilindrilor. Nu, Continental GT nu este campion al consumului sau emisiilor CO2 (278 g/km), dar măcar se fac pași (eficiență mai mare cu 16%) în direcția ecologizării acestor yahturi pe roți. Neimportant pentru eficiență, dar posibil crucial pentru proprietar, noul sistem de evacuare are valve controlate electronic pentru a oferi o gamă largă de sound-uri în funcție de stilul de condus. Desigur – după exemplul rivalilor de la Rolls-Royce – opțiunile de personalizare sunt „virtual nelimitate” încă de la început: 17 culori exterioare standard, 70 în gama extinsă, 15 opțiuni pentru covorașe, 8 furnire pentru planșă (plus 4 dual-tone) și 15 versiuni pentru pielea folosită pe scaune, sunt doar câteva exemple. Nu în ultimul rând, Conti GT are chiar și două pachete de lansare – City Specification pentru cei care se simt bine în jungla urbană și Touring Specification pentru călătoriile lungi către destinații de pe Riviera.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?