Home Știri BMW i8 Concours d’Elegance Edition, model unicat

BMW i8 Concours d’Elegance Edition, model unicat

de

În cadrul licitaţiei anuale Gooding & Company de la Pebble Beach, exemplarul unicat BMW i8 Concours d’Elegance Edition a fost vândut la un preţ-record de 825.000 de dolari.

2015 BMW i8 Pebble Beach Concours d'Elegance Edition

Pentru a sărbători sosirea modelului sport hibrid BMW i8 în SUA, Jay Leno şi Ludwig Willisch, preşedinte şi CEO BMW of North America, au prezentat exemplarul unicat BMW i8 Concours d’Elegance Edition, care a fost licitat pentru 825.000 de dolari, inclusiv comisionul de licitaţie, la ediţia anuală Gooding & Company ce are loc la Pebble Beach. Acesta este un record pentru modelul BMW i8.

Modelul BMW 507 care a aparţinut lui Elvis Presley, restaurat

Automobilul a fost vândut pentru o sumă de aproximativ şase ori mai mare decât preţul recomandat (135.700 de dolari), iar acest lucru s-a întâmplat înainte ca modelul să fie disponibil în showroomurile din SUA. Totuși, BMW i8 Concours d’Elegance Edition este substanțial diferit de orice alt BMW i8 din lume. Încasările din vânzarea realizată de Gooding & Company, casa oficială de licitaţii a Pebble Beach Concours d’Elegance, vor fi direcţionate către Pebble Beach Company Foundation, care strânge fonduri pentru tinerii din Monterey County şi care acordă burse ce acoperă artele, sportul, ştiinţele mediului, organizaţiile educaţionale şi programele comunitare.

Noul BMW X6

BMW i8 Concours d’Elegance Edition dispune de culoare BMW Individual Frozen Grey metalizat pentru exterior, tapiţerie cu piele de culoare Dalbergia Brown, care a fost argăsită cu coloranţi derivaţi din extracte de plante şi care este accentuată cu cusături de culoare BMW i Blue. Alte accente decorative în aceeaşi nuanţă BMW i Blue sunt centurile de siguranţă. Alte marcaje care fac acest model să fie un unicat sunt cuvintele “Concours d’Elegance Edition” i8, care au fost gravate cu laser în interior, şi “BMW i8”, care sunt brodate pe tetierele faţă.

BMW i8 are şi alte note prin care se distinge ca un model unicat. Cuvintele “Pebble Beach Concours d’Elegance Edition” au fost gravate cu laser pe pragurile uşilor, iar o plachetă dispusă în portbagaj poartă semnăturile tuturor directorilor executivi BMW care au jucat un rol important în dezvoltarea i8.

Farurile cu laser au debutat pe BMW i8

În cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance, , unul dintre cele mai renumite concursuri de eleganţă auto din lume, care a avut loc la Carmel (California), BMW a livrat și primele automobile sport hibrid plug-in BMW i8.

Articole similare