Home Știri BMW ia cu asalt Las Vegas-ul, și nu joacă la noroc

BMW ia cu asalt Las Vegas-ul, și nu joacă la noroc

de Aurel Niculescu

Constructorul bavarez nu are nicidecum o obsesie legată de „gambling”, ci doar s-a prezentat cu arme și bagaje la SEMA – unde oferă câte ceva pentru toată lumea, inclusivi fanii modelelor Mini.

Iar prin asta înțelegem o serie întreagă de modele speciale, inclusiv M3 30 Years American Edition, ce adoptă o temă yankee la interior și va fi unul dintre cele mai exclusiviste BMW-uri din istorie, fiind produs special pentru a aniversa 30 de ani de istorie M3 în SUA și vândut după SEMA în fix… un exemplar. Norocosul viitor posesor al singurului M3 30 Years American Edition se va lăuda cu un sedan de înaltă performanță ce a pornit la drum ca un clasic M3 cu Competition Package. El a trecut apoi prin mâna echipei BMW Group Designworks pentru a primi interesanta nuanță exterioară Frozen Red II Metallic, jante aurii de 19 inch față și 20 inch spate, culorile M pentru plafonul din CFRP (carbon fiber reinforced plastics) sau grafica 30th Anniversary de pe parasolarul spate. Acest unic M3 a primit apoi o serie de componente de pe lista M Performance, printre ele suspensia sport cu arcuri roșii sau aripa din fibră de carbon. Interiorul în schimb reușește să atragă destule păreri contradictorii – datorită temei roșu (Mugello Red Merino), alb (Opal White) și albastru (Fjord Blue Merino) extrasă din catalogul BMW Individual, folosită exhaustiv pentru a mixa culorile steagului Americii.

Dacă vi se pare prea opulent un astfel de interior, cu siguranță va fi mai ușor de digerat noul BMW M5 cu M Performance Parts, ce a debutat oficial la SEMA după preview-ul oferit de companie alături de versiunea M5 MotoGP Safety Car. Sedan-ul de lux de înaltă performanță a primit un nou kit aerodinamic, ce include majoritatea elementelor realizate din fibră de carbon. Elemente distinctive față de M5 sunt și suspensia coilover M Performance cu arcuri roșii, frânele carbon ceramice cu plăcuțe derivate din cele competiționale sau noul sistem de evacuare M Performance ce va rămâne o exclusivitate pentru SUA și Canada – opțional cu terminații din fibră de carbon dacă nu vă place aspectul titaniului. Accesoriile M Performance ating chiar și cele mai neînsemnate zone – spre exemplu covorașele sau portofelul pentru cheie…

În schimb, pretențioșii poate își doresc forme ale luxului ceva mai puțin decis să dezintegreze cauciucurile la orice accelerație pronunțată, cum ar fi acest Seria 4 Gran Coupe bazat pe modelul 440i și dotat cu o panoplie proprie de componente M Performance. Pe lângă cuvintele cheie – carbon și piele/Alcantara – ce reprezintă laitmotivul pentru exterior și interior, modelul special are parte inclusiv de jante de 21 inch sau elemente preluate direct din catalogul BMW Individual. Poate însă aveți tendințe eco – și atunci atenția ar trebui îndreptată către 740e-ul prezentat la SEMA, la rândul său dotat la exterior cu accesorii M Performance și BMW Individual la interior. Sau sunteți un pic mai aventurieri – atunci de folos ar fi X3-ul prezentat în combinație cu numeroase accesorii originale (de la suportul de biciclete la… căpăcelele valvelor). Nu i-am uitat nici pe fanii Mini, astfel încât vă invităm să accesați galeria adiacentă pentru a studia cu atenție oferta grupului german, mai ales că Mini-ul Cooper S Ice Blue ne atrage atenția și asupra noilor John Cooper Works Tuning Kit disponibile pentru modelele Countryman și Clubman.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.