Magazin Știri Video

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

Futura 2000 este cel mai recent artist contemporan internațional care colaborează cu BMW pentru un proiect exclusiv. HMG și startup-ul Canoo vor lucra împreună la o arhitectură EV. Iar 2020 este anul legendelor pentru Opel – Ascona și Manta împlinesc 50 de ani. Bonus, Mercedes a mers la Miami cu un G63 și… o barcă.

Artistul Futura 2000 marchează cea mai recentă colaborare a mărcii bavareze BMW din lumea artei. Proiectul include dezvoltarea a trei modele originale unice și exclusive, plus o ediție limitată pentru BMW M2 Competition. BMW M GmbH a dezvăluit noul parteneriat în cadrul târgului internaţional de artă Frieze Los Angeles 2020. Futura 2000, artist cunoscut pentru culorile, formele concentrice şi compoziția cinetică diferită va crea trei versiuni unice şi exclusive ale BMW M2 Competition în stilul său.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

În plus, se va ocupa și de stilistica unei ediții limitate M2 Competition, care va deveni disponibilă din iunie 2020. Deja prima compoziție originală M2 by Futura 2000 a avut premiera mondială la a doua ediţie Frieze Los Angeles, care s-a desfășurat la Studiourile Paramount Pictures din Hollywood, în perioada 13-16 februarie. Cât despre ediția specială, M2-ul va avea parte de benzi decorative pe panoul de instrumente şi consola centrală cu design semnat de artist, iar scaunele M Sport, tapiţate cu piele Dakota bicoloră în negru şi alb ivoriu, au parte de cusături contrastante cu albastru polar.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

Interiorul vine și cu volan sport îmbrăcat în piele M Alcantara, cu marcaj gri la ora 12, şi decoraţiuni speciale ale pragurilor uşilor ce poartă numărul consecutiv al ediţiei limitate şi o semnătură Futura. La exterior, modelul special poate fi recunoscut după suprafeţele vopsite de spoilerul faţă, difuzorul spate şi pragurile laterale. În plus, există și noi jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, în finisaj Jet Black.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

Hyundai Motor Group (HMG) și startup-ul Canoo vor dezvolta împreună o platformă complet electrică, dedicată viitoarelor modele de la Hyundai și Kia. Această arhitectură este bazată pe designul scalabil, patentat, de tip „skateboard” al companiei Canoo și va fi utilizată inclusiv pentru modele PBV (Purpose Built Vehicle). HMG se așteaptă ca noua platformă dezvoltată de Canoo să permită un proces de proiectare simplificat și standardizat, scăzând prețul automobilelor electrice. Grupul sud-coreean a promis anterior că va investi 87 miliarde USD în următorii cinci ani pentru creșterea sustenabilă a companiilor sale.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

În 1970, Opel a lansat două modele devenit clasice pentru clasa medie: limuzina sport Ascona și elegantul coupé Manta. Și mai important pentru companie, cele două GT-uri au ajuns și dincolo de oceanul Atlantic. Cu o carieră de succes inclusiv în SUA, pas făcut de foarte puține Opel-uri, Ascona și Manta au ajuns acum piese foarte căutate de colecționari. De remarcat, Ascona – model poziționat între Kadett și Rekord – avea o varietate ridicată de modele: limuzină sport cu 2 uși, limuzină cu 4 uși sau station wagon de lifestyle.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

Mercedes-AMG își continuă fructuoasa colaborare cu producătorul de bărci de lux Cigarette Racing. Cele două companii au ajuns deja la cel de-al doisprezecelea proiect comun, prezentat la recentul Miami International Boat Show. Cele două branduri au avut fiecare premiera proprie: Cigarette Racing a prezentat 59’ Tirranna AMG Edition, iar Mercedes-AMG unicatul Mercedes-AMG G63 Cigarette Edition.

BMW M2 by Futura 2000, Hyundai & Canoo, Ascona & Manta la 50

Puternica barcă se poate lăuda cu cele șase motoare „outboard” Mercury Racing 450R – V8-uri supercharged de 4,6 litri cu câte 450 CP. Cu nu mai puțin de 2700 CP la dispoziție, barca ajunge la 80 mph (129 km/h) – iar sistemul de giro-stabilizare elimină 80% din mișcările neplăcute în ape agitate. Modelul G63 Cigarette Edition are parte de un design asortat: auriu cu negru metalizat la exterior și piele macchiato beige / dark blue Nappa la interior.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE