Home Știri BMW M4 Concept Iconic Lights a fost prezentat la CES 2015

BMW M4 Concept Iconic Lights a fost prezentat la CES 2015

de

În cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 de la Las Vegas, BMW M4 Concept Iconic Lights prezintă acum noi funcţii laser pentru automobile.

P90168758-lowRes

BMW M4 Concept Iconic Lights

Acum, farurile laser prezentate pe conceptul BMW M4 Concept Iconic Lights oferă o rază lungă de acţiune a fasciculului – de până la 600 de metri – în combinaţie cu funcţia BMW Selective Beam (asistare a fazei lungi cu efect antiorbire). La CES, BMW prezintă modalităţi prin care farurile laser, integrate extensiv cu sistemele de asistenţă şi senzorii automobilului, pot fi utilizate la implementarea unor noi funcţii inteligente de iluminare pentru siguranţă şi confort îmbunătăţite. De exemplu, se pot folosi împreună cu sistemul de navigaţie pentru iluminarea virajelor în avans, în timp ce Dynamic Light Spot (spot luminos dinamic) pe bază de laser poate semnaliza oameni sau animale pe timp de noapte, de la o distanţă de până la 100 de metri.

Inovațiile BMW pentru CES 2015

Modelul BMW M4 Concept Iconic Lights, cu caroseria vopsită în nuanţa cool white metalizat, oferă o nouă interpretare a farurilor rotunde duble specifice BMW. În mişcare, tehnologia laser poate fi identificată de benzile fine de culoare albastră din interiorul farurilor. Totodată, stopurile modelului BMW M4 Concept Iconic Lights se bazează pe tehnologia OLED (leduri organice) care produce lumina din straturi semiconductoare de material organic de câţiva milimetri grosime. În premieră, stopurile şi semnalizatoarele spate dispun de tehnologie OLED. Suprafeţele iluminate sunt poziţionate astfel încât să producă efect tridimensional. Oledurile au avantajul că deschid noi posibilităţi pentru designeri prin dimensiunile foarte compacte.

P90171050-lowRes

Farurile BMW laser stabilesc noi standarde în privinţa razei fasciculului şi a luminozității. În interiorul farurilor laser, lumina laser monocromă de culoare albastră este transformată în lumină albă inofensivă. Un sistem optic special direcţionează razele din diodele de înaltă performanţă spre o placă de fosfor din interiorul farului, unde fasciculul este convertit într-o lumină albă, foarte strălucitoare, care este similară cu lumina naturală şi e plăcută pentru ochi. Deşi consumă cu 30% mai puţină energie, fasciculul de lumină paralel este de zece ori mai intens decât cel produs de farurile cu halogen, xenon sau LED. Farurile laser BMW au o rază de acţiune de până la 600 de metri, mai mult decât dublă faţă de farurile convenţionale, pentru siguranţă sporită în întuneric. Sistemul BMW Selective Beam, bazat pe camere video, este controlat de actuatorii dinamici pentru a preveni oribirea automobilelelor din faţă sau a celor care vin din sens opus.

Articole similare