Home Motorsport Mani Gyenes continuă Dakarul datorită fanilor argentinieni

Mani Gyenes continuă Dakarul datorită fanilor argentinieni

de

La km 100 după start, Mani Gyenes a avut o problemă tehnică și a putut continua doar datorită ajutorului primit de la fanii argentinieni prezenți pe probă.

Mani Gyenes

Mani Gyenes

Dacă în Africa era foarte greu să întâlnești pe cineva pe probele speciale, în America de Sud numărul fanilor este mare și, de multe ori, aceștia sar în ajutorul concurenților. Riderul sătmărean s-a confruntat cu probleme tehnice care au dus la pierderea uleiului și risca să nu mai poată continua proba. Oprit la km 100, în timp ce își repara motocicleta, câțiva argentinieni i-au venit în ajutor și i-au dat ulei de motor pentru a putea continua.

Mani Gyenes, #49 Autonet Motorcycle Team: „Am mers bine dimineață, însă am început să pierd ulei și, pe la km 100, m-am oprit. Cred că am pierdut vreo 40 de minute cu reparația și am avut noroc că am primit ulei de la spectatorii aflați pe probă. Le mulțumesc pentru ajutor. În timpul pierdut, m-au depășit opt quaduri, iar în următorii 400 km le-am depășit treptat. A fost foarte greu pentru că a fost praf, iar pe ultimii aproximativ 100 km a fost nisip, plus că temperaturile de aici sunt deja foarte ridicate. Dakarul este lung și sper să recuperez din timpul pierdut astăzi.“

Mani Gyenes revine în Dakar

În 6 ianuarie este programată etapa a treia, San Juan – Chilecito, cu 220 km de probă specială și 437 km de legatură. Se va merge pe așa-numitul pământ roșu și printr-o serie de canioane aflate la poalele munților Anzi. Deși va fi mai puțin dificilă decât etapa precedentă, această zi nu este una în care piloții să își poată trage răsuflarea. În 7 ianuarie urmează prima traversare a munților Anzi și se va ajunge din Argentina în Chile, bivuacul celei de a patra zile fiind stabilit la Copiapo.

Clasament PS 2 – 518 km

Moto:

1. Joan Barreda Bort – 5 h 46 min. 6 s

…………………………………………………..

53. Emanuel Gyenes – 7h 27 min. 20 s

……………………………………………..

71. Marcel Butuza – 8 h 9 min. 24 s

…………………………………………….

Clasament general după 2 din 13 PS:

1. Joan Barreda Bort – 7 h 6 min. 44 s

…………………………………………………..

51. Emanuel Gyenes – 8 h 58 min. 45 s

……………………………………………..

72. Marcel Butuza – 9 h 43 min. 39 s

…………………………………………….

Foto: Dakar Press Team

Articole similare

Comentarii închise.