Home Știri BMW M4 DTM Champion Edition, în cinstea victoriei lui Marco Wittman

BMW M4 DTM Champion Edition, în cinstea victoriei lui Marco Wittman

de

BMW M4 DTM Champion Edition marchează titlul obținut de Marco Wittman în DTM. Aceasta este prima ediție specială a lui BMW M4.

P90166946

Alături de BMW 635 CSI şi BMW M3, noul BMW M4 a respectat o tradiţie unică în Campionatul German de Turisme – câştigarea titlului încă de la sezonul de debut. Marco Wittman și-a adjudecat matematic titlul deja de la a opta cursă, în 14 septembrie, cu două etape înainte de final.

Acum, la final de sezon, pentru a marca acest succes, BMW M GmbH prezintă BMW M4 DTM Champion Edition, o ediţie limitată de numai 23 de exemplare, evocând numărul maşinii victorioase a lui Marco Wittman. Modelul este disponibil exclusiv în culoarea Alb Alpin şi beneficiază de o serie de caracteristici de design inspirate de maşina de curse a lui Wittman. Toate aceste elemente sunt realizate de BMW Individual Manufaktur, divizia specială BMW M GmbH responsabilă cu personalizarea modelelor BMW la cererea specială a clienţilor mărcii.

5 ore de drifting cu BMW M235i

La exterior, elementele distinctive ale modelului sunt capota şi portbagajul în negru mat pe care sunt trasate liniile colorate, în designul modelului de curse, acoperişul din fibră de carbon şi liniile laterale negre. Grila radiatorului este încadrată de o linie portocalie, pe uşi este inscripţionat „23“, numărul maşinii lui Marco Wittman în campionat. Pe geamurile laterale apare steagul Germaniei alături de indicativul pilotului, „WIT“, şi „DTM Champion 2014“.

Alte elemente speciale sunt jantele negru mat de 19”, construite din aliaj uşor, spoilerul faţă negru, precum şi flapsurile faţă, carcasele oglinzilor, spoilerul spate şi difuzorul din carbon, toate din colecţia de accesorii BMW M Performance.

Test: BMW M4 Coupé/M3 Sedan

La interior, modelul se remarcă prin inserţiile din carbon marcate de semnătura lui Wittman, precum şi inscripţionarea „DTM Champion 2014“ şi numerotarea modelului din cadrul ediţiei speciale. Alte elemente exclusive sunt volanul acoperit cu piele alcantara şi marcajul „orei 12“, precum şi schimbătorul de viteze, şi frâna de mână tot în design cu piele alcantara combinată cu fibră de carbon.

Performanţa motorului de şase cilndri în linie M Twin Power Turbo (317 k/431 CP) este completată de cutia automată M cu dublu ambreiaj şi Drivelogic, frânele M carbon-ceramice şi pachetul M Driver Package.

BMW M2, imagini-spion

Pentru cei 23 cumpărătorii ai acestei ediţii speciale mai este pregătită o supriză deosebită. Aceştia vor beneficia de un curs de pilotaj coordonat de Marko Wittman pe circuitul unde s-au făcut testele de dezvoltare ale noului BMW M4 – Nürburgring Nordschleife.

Articole similare

Comentarii închise.