Home Știri Hyundai pornește producția lui i20 pentru Europa

Hyundai pornește producția lui i20 pentru Europa

de

Uzina din Turcia a demarat producția lui Hyundai i20. Noul model va contribui la consolidarea prezenței Hyundai în clasa B pe piața din Europa.

Hyundai i20_1

Hyundai i20

Prin intermediul lansării noului model, ale cărui vânzări însumează aproape un milion de unități din anul 2002 până în prezent, Hyundai dorește să-și majoreze substanțial cota de piață deținută în clasa mică.

Fostul COO al Hyundai ajunge la Nissan

Noul model va fi comercializat pe piața europeană începând cu finalul acestui an. Conceput și dezvoltat în Europa, i20 și-a făcut debutul luna aceasta în cadrul Salonului auto de la Paris. Modelul este realizat pe baza designului denumit fluidic sculpture 2.0. Noua generație i20 este disponibilă cu patru versiuni de motorizare, pe benzină, de 1,25 și 1,4 litri și diesel de 1,1 și 1,4 litri.

Hyundai dezvăluie interiorul lui i20

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi joacă un rol important, ca unică bază de producție pentru noile generații i10 și i20 comercializate în Europa. Încă din anul 1997, de la înființare, uzina a produs peste un milion de unități, capacitatea de producție atingând 200.000 de unități pe an, ca urmare a investiției în infrastructură efectuată în regiune.

Articole similare