Home Moto BMW M4, maşina oficială din MotoGP

BMW M4, maşina oficială din MotoGP

de

Parteneriatul BMW M GmbH şi Dorna Sports, organizatorul MotoGP, a fost pentru prima oară semnat în 1999 şi a continuat fără întrerupere până în prezent.

P90173148

În sezonul 2015, BMW M4 va fi pentru a 17-a oară consecutiv maşina oficială de la MotoGP. În toamna anului trecut, parteneriatul a fost extins până în 2020, ceea ce face ca această colaborare să fie printre cele mai longevive din istoria motorsportului.
În 2015 se remarcă implicarea mărcii BMW cu două modele speciale pentru susţinerea evenimentului – BMW M4 MotoGP Safety Car şi BMW S 1000 RR Safety Bike. BMW M4 a fost special pregătit pentru această competiţie şi vine cu un sistem de injecţie de apă pentru alimentarea turbo, în premieră pentru acest model. Acesta controlează temperatura aerului pentru alimentarea motorului, asigurând astfel un nivel de compresie mai bun şi evitând aprinderile necontrolate în suprasarcină care pot afecta motorul. BMW M4 MotoGP Safety Car va fi prezentat în avanpremieră în cadrul Salonului auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

P90173548

 

În cadrul colaborării BMW M şi MotoGP se remarcă şi BMW M Award, o altă tradiţie de valoare care a debutat în 2003. Premiul îl recompensează pe pilotul cu cea mai bună performanţă în calificări de-a lungul unui sezon şi constă într-un model M configurat special.
BMW M MotoGP Experience completează prezenţa mărcii în MotoGP. În cadrul fiecărui sezon, BMW M GmbH le oferă invitaţilor speciali o experienţă şi o perspectivă unică a acestui campionat deosebit de spectaculos.

 

 

Articole similare