Home Motorsport BMW M8 GTE a sosit, urmează Seria 8

BMW M8 GTE a sosit, urmează Seria 8

de Aurel Niculescu

Încă nu știm cum arată cu adevărat Seria 8, însă momentul revelației este cu siguranță extrem de aproape. Până atunci, BMW le înflăcărează fanilor imaginația oferind pe tavă un model gata de extrapolare – versiunea competițională M8 GTE.

De obicei calendarul unei lansări arăta altfel – constructorul prezenta versiunea de serie, în cazul nostru Seria 8, apoi lansa modelul de înaltă performanță, în cazul nostru M8 și abia apoi ne dezvăluia și varianta dedicată circuitelor, în speță noul M8 GTE. Însă bavarezii au decis să arunce pe geam această „tradiție” nescrisă, oferindu-ne primul preview al Seriei 8 de la lansarea conceptului omonim sub forma modelului competițional dedicat campionatelor internaționale de GT. Temporizarea este relevantă deoarece M8 GTE își va face chiar în acest weekend debutul competițional în timpul faimoasei curse de 24 de ore de la Daytona, runda inaugurală pentru ediția 2018 a IMSA WeatherTech SportsCar Championship.Este adevărat, aura de mister a fost păstrată, deoarece BMW nu a oferit prea multe detalii despre noul lor challenger. La schimb ne propune și – probabil un ultim – preview pentru versiunea de serie. Avem astfel un teaser cu silueta sa „sexy” văzută din spate, un video pentru Seria 8 și mai multe pentru M8 GTE dar și un pachet de fotografii ale versiunii de serie în formatul prototip. BMW sărbătorește astfel finalizarea etapei testelor dinamice – desfășurate pe circuitul de mare viteză de la Aprilia din Italia, anunțând că se încadrează în orarul lansării prevăzute pentru „cândva” anul acesta.


https://youtu.be/9u1d_CRBYK8
De altfel, deja putem observa cum BMW a renunțat la o parte din elementele de camuflaj – iar producătorul bavarez ne dezvăluie și motivul pentru care a putu lansa versiunea de curse M8 GTE chiar înaintea celei de serie: Seria 8, M8 și M8 GTE au fost dezvoltate în paralel, cu o colaborare strânsă între respectivele departamente.


Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?