Home Știri BMW Seria 7 se pregătește de o revoluție

BMW Seria 7 se pregătește de o revoluție

de

Noua generație BMW Seria 7 va avea un design mai emoțional și va fi mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. Nu lipsesc dotările de siguranță și confort ultramoderne.

Spy-Shots of Cars

Viitorul BMW Seria 7

Noul Mercedes S-Class și faceliftul lui Audi A8 i-au cam prins pe picior greșit pe bavarezi, dar aceștia nu stau deloc cu mâinile în sân și pregătesc intens viitoarea generație BMW Seria 7 pentru o revenire spectaculoasă. În primul rând, designul va fi mult mai emoțional, cu mai multe suprafețe curbe și un profil plonjat al pavilionului, iar platforma tehnică va fi amplu revizuită. De asemenea, este vizată o reducere drastică a greutății prin utilizarea cu generozitate a aluminiului și CFRP-ului, materiale ușoare a căror tehnologie de producție și utilizare a fost perfecționată în cazul modelelor eco i3 și i8. Pe lângă scăderea consumului de combustibil, greutatea redusă cu până la 200 kg va aduce beneficii și în ceea ce privește manevrabilitatea sau eficiența sistemului de frânare.

Test BMW X5 M

În ofertă noului BMW Seria 7 se vor găsi motorizări cu șase, opt sau doisprezece cilindri, dotate cu injecția directă de combustibil, distribuția variabilă a supapelor și sisteme perfecționate de supraalimentarea. Totodată, la bursa zvonurilor umblă vorba că versiunea de bază ar putea fi echipată chiar cu un motor cu patru cilindri în linie de peste 200 CP. În premieră, noua generație va avea și o versiune hibrid plug-in, ce ar putea îngloba tehnologie împrumutată de la Toyota. Fanii sportivității vor avea la dispoziție opțiuni și pachete M Performance, deși un concurent direct pentru Mercedes S 65 AMG încă nu se vede la orizont.

BMW M4 Convertible, poze-spion

În ceea ce privește sistemele de asistență, colaborarea cu Continental ar putea înzestra viitorul BMW Seria 7 cu capacitatea de a parca singur și de a urmări traficul în anumite situații particulare, precum mersul în coloană în oraș sau pe autostradă. Head Up Display-ul va fi îmbunătățit, iar capacitatea de recunoaștere a semnelor de circulație, perfecționată. Se preconizează și utilizarea informațiilor sistemului de navigație pentru alegerea treptei de viteză potrivite la intrarea într-un viraj, evitând astfel un răspuns întârziat la apăsarea pedalei de accelerație, precum și pentru a eficientiza consumul de combustibil, prin avertizarea din timp a șoferului că urmează porțiuni de drum ce trebuie abordate cu viteză redusă.

BMW M4 Coupe și M3 Sedan: imagini și informații oficiale

Din partea sistemului de infotainment ne așteptăm la o conectivitate amplă și integrarea hărților 3D, cu actualizarea în timp real a informațiilor de trafic și vreme. Nu vor lipsi aplicațile personalizate, recunoașterea vocală a comenzilor sau un sistem audio foarte performant oferit de Harman.

Se pare că noua generație BMW Seria 7 va debuta la sfârșitul lui 2015 sau chiar în 2016.

Articole similare

Comentarii închise.