Home Știri BMW și Samsung, parteneriat pentru producerea de baterii

BMW și Samsung, parteneriat pentru producerea de baterii

de

Prin semnarea unui nou acord, BMW şi Samsung SDI plănuiesc să-şi extindă parteneriatul în producerea şi furnizarea de celule de baterii pentru mașinile electrice și hibride.

Parteneriat_BMW_Samsung_SDI

Pe parcursul următorilor ani, Samsung SDI va furniza constructorului german BMW celule de baterii pentru BMW i3, BMW i8 şi modele hibride viitoare. Cele mai importante elemente ale acordului sunt creşterea cantităţilor livrate pe termen mediu, ca reacţie la cererea în creştere pentru electromobilitate şi dezvoltarea tehnologică viitoare a celulelor de baterii.

Noul BMW X6

Acumulatorii de înaltă tensiune sunt produși în cadrul uzinei BMW din Dingolfing, singurele componente furnizate fiind celulele. Prin parteneriatul cu Samsung SDI, început în 2009, BMW urmărește să beneficieze de tehnologia modernă în domeniul bateriilor litiu-ion deținută de sud-coreeni. Un alt factor important în alegerea Samsung SDI este reprezentat de faptul că aceștia utilizează un proces de producție ecologic al celulelor și au în vedere o dezvoltare sustenabilă, fiind puse la punct metode de recuperare ulterioară a materialelor folosite la fabricație.

BMW i3

BMW i3

Extinderea colaborării cu Samsung SDI subliniază și strategia BMW privind electrificarea suplimentară a gamei de modele. De asemenea, parteneriatul confirmă inclusiv succesul înregistrat de noua serie BMW i. În prima jumătate a anului 2014, constructorul bavarez a vândut deja aproximativ 5400 de automobile i3, cererea fiind în continuare ridicată. Livrările BMW i8 au început în luna iunie pe principalele pieţe internaţionale, iar cererea este semnificativ mai mare decât producţia planificată pentru faza de început.

BMW i8

BMW i8

Articole similare

Comentarii închise.