Home Știri BMW vrea un nou record – 1600 de km cu un singur plin

BMW vrea un nou record – 1600 de km cu un singur plin

de

Deși BMW este o marcă premium, cu înclinații sportive, miza acestui record este obținerea unui consum minim de carburant. România va fi traversată de două ori cu un singur plin de combustibil la volanul unui BMW 520d xDrive.

bmw_520d_large_20836

Claudiu David și Mihaela Beldie au făcut echipă în Campionatul Național de Railuri, iar acum conduc, pe rând, o mașină pentru un record de consum. Cei doi își propun ca la volanul unui BMW 520d xDrive să traverseze de două ori România pe traseul București – Constanța – Arad, totul cu un singru plin de carburant, echivalentul a 50 de euro.

BMW Seria 5, facelift pentru toată gama

Remarcabil este că automobilul folosit nu este unul tipic pentru un record de consum: un sedan premium din segmentul superior, cu tracţiune integrală şi un motor care dezoltă peste 184 CP. Obiectivul de consum  este obținerea unei medii de cel mult 4,3 l/100 km. Acesta ar fi echivalentul unor emisii de 113 g CO2/KM, în timp ce viteza medie de deplasare va fi de 70 km/h.

BMW Seria 3 în test

Distanţa parcursă va fi de 1550 – 1600 de km, în funcție de condițiile de trafic. Din acest traseu 750 km vor fi autostradă, 750 km durmuri naţionale, majoritatea o bandă pe sens, șosea de centură și drumuri prin orașe. Traseul include şi traversarea Carpaţiolor Meridionali prin Valea Oltului. Duminică vom afla dacă cei doi piloți au reușit să-și îndeplinească obiectivele.

Articole similare