Știri

BMW X7, confirmat pentru 2018

Cel mai mare SUV al gamei, BMW X7, va fi construit la fabrica din Spartanburg, SUA. Pentru început, constructorul german a demarat aici o investiție de 1 miliard de dolari.

201403-P90145870-zoom-orig

Noul model al gamei X va fi construit pe platforma tehnică a viitoarelor modele Seria 5 și Seria 7, și va dispune de șapte locuri. Viitorul SUV va fi destinat preponderent clienților americani, producția estimată fiind de 50.000 de unități anual. BMW X7 se vrea un concurent direct pentru Mercedes GL-Class și viitoarea generație Audi Q7.

BMW X4 se prezintă

Intenția de a extinde gama de modele cu un nou SUV a fost anunțată chiar de presedintele BMW, Norbert Reithofer, la aniversarea specială de 20 de ani de proudcţie BMW în SUA. Totodată, acesta a fost și moment în care s-a inaugurat procesul de fabricație al celui de-al doilea SUV-coupe al gamei, X4.

De la startul producției în 1994, la Spartanburg au fost construite mai mult de 2,6 milioane de automobile. În acest moment, aici sunt produse BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6 și X6 M, iar în curând o versiune BMW X5 plug-in hybrid se va alătura acestora. În 2013 au fost fabricate 297.326 automobile la fabrica BMW din Carolina de Sud, cu o medie de aproximativ 1100 automobile zilnic.

BMW M4 DTM, gata de start

În urma investițiilor, capacitatea de producție va fi suplimentate cu 50%, până la 450.000 de unități. Momentan, 70% dintre mașinile fabricate la Spartanburg merg la export, această facilitate de producție fiind cel mai mare exportator din industria auto americană.

„BMW Group urmăreşte o creştere echilibrată pe toate pieţele şi continentele. Fabrica din Spartanbug este o componentă importantă în reţeaua noastră actuală de 28 centre de asamblare din 13 ţări. Are o contribuţie importantă într-o creştere profitabilă, echilibrată la nivel global,” a explicat Harald Krüger, Membrul Consililului Director BMW AG Responsabil pentru Producţie.