Home Știri Bosch deschide o nouă fabrică în România. BMW, pe lista de clienți

Bosch deschide o nouă fabrică în România. BMW, pe lista de clienți

de

Grupul german Bosch va deschide o nouă fabrică în România, în 2013, destinată producerii unităților electronice de comandă. Printre clienți s-ar putea număra și BMW.bosch2

Premierul Victor Ponta anunța, în urmă cu câteva săptămâni, o nouă investiție a unui producător german din industria auto, fără a menționa însă numele acestuia. Mai întâi, s-a speculat că ar fi vorba de BMW, însă oficialii companiei au negat. Conform informațiilor noastre, este vorba de o nouă investiție a Bosch, care urmează să producă unități electronice de comandă. Astăzi a venit și confirmarea oficială din partea grupului Bosch. Printre clienții fabricii se va număra totuși și BMW, ne-au declarat surse apropiate companiei.

Conform altor surse din piață, citate de Ziarul Financiar, și Daimler ar fi interesat să deschidă o fabrică de componente în zona de vest a României.

Procesul de producţie este programat să înceapă la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 m2. Până la sfârşitul anului, în jur de 340 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în domeniul producţiei şi cercetării din cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.

Planurile Bosch nu se limitează doar la o nouă investiție la Cluj. Începând din 2013, în fabrica de la Blaj vor fi produşi senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit destinaţi industriei auto. Compania Bosch, furnizor de tehnologii şi servicii, va investi circa 43 de milioane de euro, până la sfârşitul anului 2013, pentru extinderea fabricii şi achiziţia unor noi mijloace de producţie. Pe noua suprafaţă construită, de circa 21.000 de metri pătraţi, vor fi create, până la finele anului 2013, aproximativ 300 de noi locuri de muncă. Până în 2020, numărul angajaţilor implicaţi  în producţia de senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit va ajunge la circa 1000. 

Articole similare

Comentarii închise.