Știri

Cât de speciali pot fi Ford și Ferrari: Eagle Squadron Mustang GT și 488 Pista „Piloti Ferrari”

Ford-ul Mustang nu este suficient de „bătrân” pentru a fi un veteran al WWII, însă numele său da, în timp ce „Piloti Ferrari” este o nouă ediție specială a celor de la Ferrari, una extrem de limitată și selectivă.

Poate nu știați, dar numele Mustang (preluat de la rasa „indigenă” de cai din America, de fapt descendenți ai cailor aduși de coloniști) este împărtășit de numeroase vehicule, nefiind apanajul strict al legendarului muscle car de la Ford. Unul din cele mai faimoase modele de Mustang a fost și modelul de aeronavă P-51 Mustang, avion de vânătoare creditat cu o contribuție decisivă la câștigarea de aliați a celui de-al Doilea Război Mondial.


Drept pentru care Ford din când în când face legătură între cele două „moșteniri” – cum ar fi cazul noului Eagle Squadron Mustang GT, dezvoltat pentru a onora veteranii care au luptat pe cerul Marii Britanii și pe teatrele de luptă din Europa. Unicat dezvoltat cu ajutorul celor de la Ford Performance (responsabili pentru V8-ul de 700 CP), RTR (kit-ul de caroserie din fibră de carbon) și Tactical Performance (suspensia), Eagle Squadron Mustang GT va fi vândut la licitație în scopuri caritabile. Nu însă înainte de a-și face apariția în cadrul Goodwood Festival of Speed cu Vaughn Gittin Jr. la comenzi…Noul Ferrari 488 Pista „Piloti Ferrari” va fi produs în mai multe exemplare – însă va fi la fel de imposibil de achiziționat, cu o singură excepție. Această nouă ediție specială a fost dezvoltată de specialiștii Ferrari Tailor Made pentru clienții implicați în programele de motorsport ale companiei și care sunt inclusiv piloți de curse. Italienii oferă patru opțiuni de culoare – Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France, Rosso Corsa – numărul 51 înscris pe caroserie (mașina deținătoare a titlului în 2017 în FIA World Endurance Championship – WEC) și, desigur, un steag italian alături de literele PRO sau aspectul „naked” al unor elemente din fibră de carbon. „Tricolore”- le italian este prezent mai peste tot și în cabină, însă din păcate nu avem informații cu privire la potențiale îmbunătățiri ale caracteristicilor de performanță.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE