Auto util

Cele mai bune mașini de familie (2019)

Când vine timpul alegerii unei mașini, oferta de pe piața auto este una foarte generoasă. La fel de multe opțiuni ai și când optezi pentru alegerea unei mașini de familie.

O mașină de familie trebuie să îndeplinească toate caracteristicile necesare, respectiv să fie fiabilă, sigură, spațioasă și cât se poate de economică din punct de vedere al costurilor de întreținere. În realitate, în alegerea unei mașini pentru familie sunt implicați și alți factori, precum bugetul disponibil, consumul de combustibil, revizia, prețul pieselor de schimb și, nu în ultimul rând, preferința pentru o marcă și tip anume, indiferent că este vorba de MVP-uri (Multi Purpose Vehicle), break-uri (Estate, Station Wagon, Avant, Touring), SUV-uri (Sport Utility Vehicle), berline sau sedan-uri și hatchbacks-uri.

Automobilele MPV

Pentru o familie care numără cel puțin 4 membri, o mașină cu cinci locuri nu este suficientă pentru transportarea lor și a obiectelor personale – scaunele pentru copii, cărucioarele sau alte bagaje –, de aceea pot alege o maşină cu 7, 8 sau chiar 9 locuri. În acest caz, un MPV este o mașină de familie foarte bună care poate bifa cele mai multe puncte de pe lista ta, ținând cont că aceste mașini au un spațiu interior flexibil, iar nevoile familiei tale sunt în continuă schimbare, de la scaune de copii la biciclete, schiuri sau alte articole sportive.

Cea mai bună mașină de familie care are și un excelent raport calitate-preț este autovehicului Opel Combo Life. Acesta a fost ales de un juriu european drept „Best Buy Car of Europe 2019”, datorită tehnologiile moderne, precum sistemul de detectare a somnolenței șoferului, camera video pentru marșarier la 180 de grade, head-up display și sistemul Flank Guard pentru protecția părților laterale ale caroseriei. Membrii juriului au luat în calcul costurile de proprietate și disponibilitatea pieselor de schimb. Pentru a-ți face o idee, vezi aici oferta de piese Opel la Egarajul.

De asemenea, pentru anul 2019, unele dintre cele mai bune mașini MPV sunt:

 1. Citroën Berlingo
 2. Citroën C4 Space Tourer
 3. Volkswagen Sharan
 4. Renault Grand Scenic
 5. Volkswagen Touran
 6. Opel Zafira Tourer
 7. Ford Grand C-Max
 8. BMW 2 Series Gran Tourer
 9. Ford Tourneo Connect
 10. SEAT Alhambra

Mașinile break

Mașinile break dețin o pondere mare când vine vorba de mașină de familie. Spre deosebire de mașinile sedan, coupe sau hatchback, care se bucură de mai mult prestigiu, mașinile break au mai multe avantaje în ceea ce privește spațiul interior, stabilitatea – datorită aerodinamicii, dar mai ales siguranța. Mașina break are plafonul legat de caroserie prin 4 perechi de stâlpi: la parbriz, între portiere, în spatele banchetei din spate și la portbagaj. Mașinile hatchback și sedan au 3 perechi de stâlpi, iar o mașină coupe are 2 perechi de stâlpi.

Iată, un top al celor mai bine cotate break-uri în anul 2019:

 1. Skoda Superb Estate
 2. BMW 5 Series Touring estate
 3. Skoda Octavia Estate
 4. Mercedes E-Class Estate
 5. Volvo V60 estate
 6. Volkswagen Passat Estate
 7. BMW 3 Series Touring estate
 8. Mazda 6 Tourer estate
 9. Audi A4 Avant estate
 10. Volvo V90 estate

Autovehiculele SUV 

 Între preferințele conducătorilor auto în alegerea unei mașini de familie se află și SUV-urile, datorită vizibilității bune, confortului interior, garda mai înaltă faţă de sol tracțiunii 4×4, capacității creșterii numărului de locuri. SUV-urile, însă, sunt mai scumpe și au consum mai ridicat.

 1. Audi Q7
 2. Mercedes-Benz GLS-Class
 3. Volvo XC 90
 4. Toyota Land Cruiser
 5. Mitsubishi Oulander
 6. Land Rover Discovery
 7. Kia Sorento
 8. Peugeot 5008
 9. Skoda Kodiaq
 10. Opel Grandland X

Mașinile sedan sau berlinele, precum și hatchback-urile se află și ele între preferințele conducătorilor auto care au o familie cu maxim doi copii, datorită economiei la combustibil și prețurilor accesibile.  

Top sedan-uri:

 1. Audi A7
 2. Audi A6
 3. Skoda Superb
 4. Hyundai Accent
 5. Mazda 6
 6. Audi A5 Sportback
 7. Volkswagen Jetta GLI
 8. Honda Civic
 9. Opel Insignia Grand Sport
 10.     Peugeot 3008

Top hatchback-uri:

 1. Skoda Octavia hatchback
 2. Volkswagen Golf hatchback
 3. Kia Ceed hatchback
 4. Ford Focus hatchback
 5. Opel Astra hatchback
 6. Honda Civic hatchback
 7. Mazda 3 hatchback
 8. Hyundai i30 hatchback
 9. SEAT Leon hatchback
 10. Renault Megane hatchback.

Oferta pieței auto este foarte variată, dar alegerea o vei face tu, ținând cont de priorități, buget și tipul de mașină pe care îl consideri cel mai potrivit pentru siguranța ta și a familiei tale.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

 

 

 

 

 

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE