Home Știri CES 2014: Audi revoluționează interiorului automobilului

CES 2014: Audi revoluționează interiorului automobilului

de

Noul Audi TT revoluționează interiorul automobilelor la CES 2014 cu unou concept ce înlocuiește un panoul instrumentelor de bord cu un ecran LCD.

Audi CES 2014

Interiorului noului Audi TT la CES 2014

La CES 2014 (ediția 2014 a Computer and Electronics Show din Las Vegas) Audi a prezentat, pe lângă farurile LED Matrix cu laser interiorul viitorului Audi TT. Principala noutate este înlocuirea panoului clasic al instrumentelor de bord cu un display LCD full HD de 12,3 inchi.

Cel mai ambițios program de investiții al Audi

Noul cluster digital are la bază procesorul Nvidia Tegra 3. “Bordul digital al viitorului se va axa pe trăirea unei experiențe utile fără a influența atenția șoferului,” declară Robert Kolar, lider al sistemelor cluster în cadrul Audi. Displayul din spatele volanului a fost botezat “Audi virtual cockpit” și poate afișa ceasuri de bord clasice dar și cu elemente 3D sau poate să le micșoreze ca să afișeze informațiile sistemului de infotainment sau de navigație. Comutatorul rotativ de control al MMI rămâne pe tunelul median și de aici poate fi comandat întreg sistemul.

Audi plusează pe gama Q

O altă inovație a interiorului este eliminarea unității ce controlează sistemul de climatizare. Gurile de ventilație situate deasupra tunelului median dispun de un mic display ce afișează modul de funcționare al climatizării habitaclului. Cele laterale afișează informații legate de climatizarea scaunelor. Totul este controlat de un mic comutator aflat sub gurile de ventilație.

O nouă categorie de dispozitive mobile la CES 2014

Mai mult, Audi a lansat la CES 2014 o nouă categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de către pasagerii de pe bancheta din  spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio și video ale automobilului.  Acesta a fost conceput pentru a rezista la o plajă largă de condiții de funcționare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum și la șocurile și vibrațiile produse de diverse condiții de condus.

Test: Audi A3 Sportback

Prevăzută cu un ecran de 10.2 inci, tableta cu sistem de andocare rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play și la magazinul de aplicații Android pentru sute de mii de e-book-uri și melodii, jocuri și filme.

Articole similare

Comentarii închise.