Home Știri Chevrolet Cruze se pregătește de schimbarea de generație

Chevrolet Cruze se pregătește de schimbarea de generație

de

Chevrolet Cruze, cel mai vândut model la nivel european al mărcii, va fi înlocuit în 2015, testele cu noul model fiind deja demarate pe Nürburgring.

Spy-Shots of Cars

Chevrolet dorește ca viitoarele sale modele să fie mult mai bine adaptate pieței europene. Chevrolet Cruze, modelul compact al mărcii cu nume american, dar cu rădăcini sud-coreene, va fi primul care se va înscrie în noua linie.

Chevrolet Cruze va deveni astfel unul dintre cele mai mari modele din segmentul compact, după cum se poate vedea și din pozele-spion. Chevrolet dorește să urmeze astfel strategia Škoda de a propune modele cu dimensiuni apropiate de clasele superioare, dar care să aibă prețuri rezonabile.

Test: Chevrolet Trax

Noul Chevrolet Cruze va utiliza platforma D2XX, derivată din cea denumită Delta II, utilizată în prezent de modele compacte ale grupului GM, cum ar fi Chevrolet Orlando, Opel Ampera și Buick Verano.

Ca design, viitorul Cruze va prelua o parte din liniile conceptului Tru 140S, prezentat în 2012, la Detroit. Chevrolet va profita din plin și de noile motorizări lansate de Opel. Astfel, pe modelele compacte ale lui Chvevrolet, vom putea întâlni noile propulsoare 1.6 SIDI, pe benzină, ce va dezvolta până la 170 CP, dar și noul diesel modern de 1,6 CDTI cu 140 CP.

Chevrolet Camaro facelift, prezentat la Frankfurt

Spre deosebire de actuala generație, viitorul Chevrolet Cruze are mari șanse să fie produs în Europa, în loc de Coreea de Sud, ca până acum. Mutarea șefilor GM are legătură cu dorința de a obține o calitate mai bună a produselor și de a adapta mai bine mașinile nevoilor clienților europeni.

Articole similare