Home Știri Constructorul chinez Dongfeng ar putea prelua 30% din PSA

Constructorul chinez Dongfeng ar putea prelua 30% din PSA

de

Dongfeng, unul dintre cei mai mari producători de automobile din China, are în plan are în plan achiziția a 30% din PSA Peugeot-Citroën.

Dongfeng-Peugeot

Presa chineză citează surse apropiate negocierilor dintre PSA și Dongfeng, care spun că o înțelegere conform căreia grupul chinez va achiziționa 30% din PSA are șanse să fie parafată. Valoarea tranzacției se ridică la 1,63 mld. dolari (10 mld. yuani), scrie China Business News. PSA a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Un model chinezesc primește cinci stele la EuroNCAP

Intenția celor de la Dongfeng este să aibă acces la tehnologie modernă și să se extindă în afara Chinei. Un analist al CM-CIC Securities zice că PSA are nevoie disperată de bani. „Cele două întrebări capitale sunt: de câți bani au nevoie mai exact și unde îi vor găsi? Eu cred că PSA are nevoie de două miliarde de euro doar pentru a-și putea plăti datoriile în 2014, a declarat Florent Couvreur, citat de publicația Automotive News Europe.

Fetele de la Salonul auto din Shanghai

PSA și Dongfeng colaborează deja în China, unde dețin împreună trei fabrici, iar oficiali ai celor doi producători declarau recent că doresc să caute noi moduri în care pot coopera. Dongfeng recunoaște că există cercetări preliminare pentru o eventuală investiție în PSA. Grupul francez a raportat o pierdere operațională de 510 milioane de euro în prima jumătate a anului 2013.

Dongfeng Motor Corporation este o companie de stat specializată în producția de autovehicule, cu sediul central în Wuhan, China. Este unul dintre cei mai mari producători chinezi din domeniu, alături de Chang’an Motors, FAW Group și SAIC Motor. În 2012, Dongfeng a produs 3,76 mil. vehicule, ceea ce plasează compania pe locul 2 în ierarhia marilor constructori auto chinezi. 

Articole similare

Comentarii închise.