Știri Video

(Video) Mazda CX-30 în Ro, Cayenne Turbo S E-Hybrid pe Gotland Ring

Mazda CX-30 în Ro, Cayenne Turbo S E-Hybrid pe Gotland Ring

Constructorul japonez a oferit detaliile complete și prețurile pentru noul SUV CX-30, disponibil inclusiv în România. Porsche, în schimb, a dus noul Cayenne Turbo S E-Hybrid în Suedia, pentru un record mai altfel pe Gotland Ring – un circuit aflat încă în construcție!

Mazda CX-30 este, desigur, cel mai nou model al producătorului japonez – iar SUV-ul se încadrează în gamă între cunoscutele CX-3 și CX-5, din punct de vedere dimensional. Designul exterior se încadrează în familie, reprezentând o evoluție a stilului „Kodo” – denumită „Charge and Release”. Echiparea include jante de 16 sau 18 inch, iar clienții au la alegere între nouă variante de culori ce includ Roșu Soul Crystal, Gri Machine și noul Gri Polimetalizat.

Mazda CX-30 în Ro, Cayenne Turbo S E-Hybrid pe Gotland Ring

Interiorul este în mod clar inspirat de Mazda3, venind cu câteva noutăți pentru constructor – noul display central color de 8,8 inch, ce include standard conectivitate Apple CarPlay și Android Auto și sistem de navigație. Totodată, modelul este echipat standard cu proiecție laser pe parbriz. CX-30 nu este doar un crossover, oferind tracțiune integrală „i-activ AWD” precum și noua  versiune a tehnologiei G-Vectoring Control Plus. În ceea ce privește motorizările, totul este Skyactiv.

Skyactiv-G și Skyactiv-D au fost actualizate – motorul pe benzină are 122 CP și noul sistem Mazda M Hybrid, în timp ce versiunea diesel înregistrează un consum combinat între 4,1 și 5,6l/100 km. Toate cele trei versiuni au la alegere cutii manuale sau automate cu șase rapoarte, iar noul Skyactiv-X livrează 180 CP și combină avantajele motoarelor clasice pe benzină și diesel. Prețurile pornesc de la 21.190 € pentru Skyactiv-G122, 23.290 € pentru Skyactiv-D116 și 24.490 € pentru Skyactiv-X180.

Noul Cayenne Turbo S E-Hybrid a fost recent prezentat, însă Porsche l-a pus deja la treabă – în dorința de a-i dovedi calitățile de aventurier… rapid. Motiv numai bun pentru ca SUV-ul PHEV de 680 CP să facă o vizită în Suedia – acolo unde starul TV și pilotul de curse german Tim Schrick a stabilit un record mai altfel. SUV-ul teuton a parcurs noul circuit Gotland Ring în 3 minute și 51 de secunde. Iar totul este atât de nou acolo încât doar partea de nord (3,2 km) a pistei este asfaltată, secțiunea sudică de 4,2 km fiind numai bună pentru aventuri… off-road!  

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE