Home Știri Dacia lansează versiunea Duster EDC și noua serie limitată Explorer

Dacia lansează versiunea Duster EDC și noua serie limitată Explorer

de

Pentru prima oară, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată. Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj și 6 trepte reprezintă o adevărată revoluție față de cutiile automate tradiționale. Astfel, transmisia EDC îmbină robustețea și costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea și caracterul practic al unei cutii automate.

Tehnologia utilizată garantează o bună reactivitate, acționând alternativ sistemele de ambreiaj corespunzătoare treptelor pare și impare. Datorită intervalului scurt de acționare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor excelentă și un confort deosebit pentru șofer.

Funcția de demaraj specific (crawling) asigură un plus de confort în traficul aglomerat și facilitează manevrele delicate (cum ar fi parcarea). Totodată, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garantează prestații excelente în toate regimurile de turații ale motorului, oferind un consum redus și un nivel scăzut al emisiilor de CO2. În plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Dacia prezintă noua serie limitată transversală Explorer

Gama Dacia se extinde în această primăvară cu o nouă serie limitată transversală.  Intitulată „Explorer”, aceasta este disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy și Duster. La exterior, gama Explorer se remarcă prin noile nuanțe propuse: Gris Islande și Orange Ocre (aceasta din urmă disponibilă doar pe modelul Sandero) dar și prin jantele specifice, de 16”.

Interiorul beneficiază, la rândul său, de o serie de elemente menite să dea un plus de personalitate noii serii limitate. Clienții vor remarca, fără îndoială, conturul in culoarea cuprului al consolei centrale și al aeratoarelor, dar și tapițeria specifică și noile covorașe din material textil.  Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7”.

Preturile noilor versiuni variază între 11 200 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP și 15 450 Euro (TVA inclus) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

În cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4×2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibilă la un preț de 16 550 Euro, cu numai 1300 Euro mai mult decât modelul Laureate corespunzător echipat cu cutie de viteze manuală.

Versiunea Duster 4×2 Explorer echipată cu transmisia EDC poate fi comandată la un preț de 17 700 Euro (TVA inclus). 

 

Articole similare

1 comentariu

Marius May 15, 2017 - 22:01

Cei de la Dacia sunt tot mai ambitiosi. Foarte tari noile modele de Duster.

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.