Home Auto util Dacia, progres remarcabil la vânzări anul trecut

Dacia, progres remarcabil la vânzări anul trecut

de Aurel Niculescu

Constructorul de la Mioveni se menține – așa cum ne-am obișnuit – lider de piață acasă în România, cu o cotă de aproape 29% și livrări de 43262 vehicule, o creștere de 11,3% față de aceeași perioadă a anului 2016.

Per total, la nivel internațional vânzările Dacia au crescut și ele la un nivel chiar mai bun decât în România – pentru cele 12 luni ale anului 2017 înregistrându-se un progres de 12,2 % față de 2016, cu un total de 655235 unități. Acasă, cel mai popular model rămâne în continuare modelul Logan berlină, cu peste 16200 vehicule livrate și atingând aproximativ 40% din vânzările totale ale mărcii. Logan MCV, Sandero și Duster au avut și ele livrări excelente – de remarcat că SUV-ul a reușit cea mai bună performanță din carieră anul trecut, chiar înainte de schimbul de generație.

Per total, exceptând piața autohtonă, Dacia a reușit vânzări de 611973 vehicule, cu 12% mai mult decât în 2016, Europa fiind desigur principala regiune de export pentru constructor. Franța conduce detașat în clasamentul pe țări, cu aproximativ 120000 de unități – Dacia fiind acolo pe locul 5 în clasamentul producătorilor, mai ales datorită succesului înregistrat de modelele Sandero și Duster. Germania și Italia urmează pe ultimele trepte ale podiumului, cu aproape 65000 și respectiv peste 63000 de unități, în timp ce Spania și Turcia completează top cinci-ul internațional.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?