Home Știri Dacia și Romturingia produc 500 de Duster Pick-Up pentru Petrom

Dacia și Romturingia produc 500 de Duster Pick-Up pentru Petrom

de

Dacia și grupul OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, alături de Romturingia, carosier independent, livrează primele Duster Pick-Up.

Dacia Duster Pick-Up

Dacia Duster Pick-Up

Rezultat al unui proiect de transformare, acesta a fost produs special pentru a răspunde cerinţelor OMV Petrom. Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015. Vehiculele Duster Pick-Up produse pentru OMV Petrom sunt derivate din modelul 4×4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi de 110 CP, fiind modificate pentru a răspunde nevoilor specifice industriei de petrol şi gaze. Ele oferă o cabină simplă, cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj. Cabina este ranforsată exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri și poate transporta o încărcătură de până la 450 kg.

1D4W8775

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Grupului Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi, în final, a pregătirii pentru fabricaţie.

Premierele Dacia la Paris

„Duster Pick-Up ilustrează capacitatea Dacia de a răspunde solicitărilor clienţilor cu produse adaptate nevoilor acestora. În acest caz, este vorba despre OMV Petrom, grup cu care avem o colaborare fructuoasă şi de lungă durată. În acelaşi timp, Duster Pick-Up reprezintă un nou etalon în parteneriatul cu Romturingia, una dintre cele mai importante societăţi specializate în conversii de vehicule şi în amenajarea de caroserii din România. Sunt convins că Duster Pick-Up se va dovedi soluţia potrivită pentru toate solicitările clientului nostru“, a declarat Nicolas Maure, director general Grup Renault România.

1D4W8260

„Vehiculele utilitare de teren sunt esenţiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9000 de sonde active, care necesită monitorizare şi mentenanţă. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naţionale şi de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta şi echipamente. Sunt mulţumit că vom putea folosi vehicule româneşti şi pentru aceste sarcini, în condiţiile în care vom putea reduce şi costurile în acelaşi timp, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activităţile de explorare şi producţie. Petrom dorește să obțină o reducere a costurilor de exploatare a flotei sale de vehicule 4×4 cu 25% odată cu introducerea noului model.

Articole similare

Comentarii închise.