Home Promo Hoțul fură, hoțul strigă!

Hoțul fură, hoțul strigă!

de

 

upset man after car crash

Un număr mare de ateliere au întors spatele societății de asigurare Astra. Au făcut-o foarte târziu, iar asta îi costă și pe reparatori, și pe asigurați. Povestea continuă.

Consider asigurările un rău necesar, de cele mai multe ori. De și mai multe ori, obligatoriu. Săptămânile trecute, au existat știri despre faptul că Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) nu mai lucrează la mașinile asigurate, obligatoriu sau facultativ, de Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA. Motivul, pe scurt, era faptul că, aflându-se în faliment, aceasta nu mai plătea facturile reparațiilor. De atunci au trecut două luni și nu se mai aude nimic. Nici cei care au cotizat nu mai știu ce să facă. Iar pe site-ul asociației service-urilor independente cu pricina nu este anunțat nimic. De aici, înțelegem că, service mare sau service mic, client mare sau client mic, fiecare se descurcă așa cum poate. Tipic. Nu o dată am fost și eu asigurat la această companie, așa că mă pot pune în pielea celor care au plătit polița RCA la timp, iar acum așteaptă pe termen nedeterminat cu mașina proaspăt vopsită prin cine știe ce service.

Dacă noi, posesorii de autovehicule, nu plătim polița de răspundere civilă auto, poliția ne amendează instantaneu. Exceptând cazul când dăm peste un polițist cu adevărat cumsecade. Indiferent de polițiști cumsecade sau nu, după cum știm cu toții, aceste asigurări obligatorii nu sunt valabile nici măcar o singură secundă în afara datelor înscrise în contract. La fel și cu asigurarea facultativă! Poți să ai în spate ani mulți de cotizat, eventual o colecție de bonusuri, ba chiar și o flotă întreagă, dar nicio societate de asigurări nu te va ierta pentru vreun minut întârziere.

Pe deasupra, mulți dintre cei care citesc aceste rânduri pot să confirme că suntem tratați ca niște infractori în cazul unor solicitări de despăgubire. Cu siguranță, unul din 100.000 de asigurați își dă singur foc la mașină sau o aruncă în prăpastie, dar de ce restul de 99.000 trebuie să fie tratați similar? Potrivit raportului prezentat de ASF și citat de Mediafax, Astra avea, pe la sfârșitul anului trecut, un număr de „74.000 de dosare de daună avizate și nelichidate, adică neplătite“. Cu certitudine, nu este vorba doar de accidente de circulație, dar cifra spune totul.

Aș vrea să aflu de la ASSAI și de la Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (fiecare având o rețea de ateliere-service) de ce au permis și permit în continuare întârzieri atât de mari. De ce, la o întârziere de o singură zi, nu blochează toate celelalte dosare din întreaga țară. De ce nu-i fac reclamă negativă respectivului asigurător în media? Dacă nici asigurătorii nu au bani, atunci cine să mai aibă? Domnilor meseriași, situația din asigurări la care s-a ajuns în prezent este numai vina dvs. Iar noi, oameni de bună credință, plătim și păgubim!

Foto: © Kadmy/fotolia.com

Articole similare