Home Știri DSG cu 10 trepte, de la VW

DSG cu 10 trepte, de la VW

de

În viitorul apropiat, VW va lansa o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și 10 trepte, precum și un nou motor diesel, ce va dezvolta 136 CP/litru.

VW TDI

Martin Winterkorn, președintele grupului Volkswagen, a anunțat că o nouă cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și 10 trepte va fi lansată în curând. De asemenea, în vederea respectării normelor antipoluare tot mai drastice, care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în anii următori, VW plănuiește și lansarea unui nou motor diesel. Acesta va putea dezvolta până la 136 CP/litru și va dispune de distribuție variabilă, injectoare cu presiune foarte ridicată (3000 bari) și un sistem de supraalimentare denumit e-booster, care ar presupune și o componentă electrică, pe lângă clasica turbină.

Nu au fost înaintate date concrete referitor la trecerea în producția de serie a noilor tehnologii, dar angajamentul de reducere a consumului de combustibil și a emisiilor poluante a fost foarte clar afirmat. “Din 2000 și până astăzi, am redus consumul de combustibil al motoarelor TDI și TSI cu mai mult de 30%. Sunt convins că până în 2020 putem crește eficiența acestor motoare cu încă 15%”, a spus Winterkorn.

Nu în ultimul rând, în cadrul Viena Motor Symposium, președintele VW a confirmat “electrificarea” unei părți largi a game de modele a grupului. Audi A3 e-tron și Porsche Panamera E-Hybrid vor fi disponibile la vânzare în scurt timp și, ulterior, vor apărea versiuni hibride încărcabile la priză ale lui Golf, Passat, Audi A6 și Porsche Cayenne.

Martin Winterkorn

Articole similare

Comentarii închise.