Home Știri e-up!, primul model VW electric de serie

e-up!, primul model VW electric de serie

de

Versiunea exclusiv electrică a citadinei VW promite o autonomie de 150 km și va debuta abia la toamnă, la Salonul auto de la Frankfurt.

Volkswagen e-up!

Propulsorul termic cu trei cilindri al clasicului up! a fost înlocuit cu un motor electric ce dezvoltă 60 kW (82 CP) și un cuplu maxim de 210 Nm. Bateriile cu o capacitate de 18,7 kWh sunt amplasate sub podea și pot susține o deplasare de până la 150 km, conform normelor ECE. Opțional, sistemul de încărcare Combined Charging System (CCS), standardizat împreună cu alți constructori auto, permite o încărcare atât de la surse de curent alternativ, cât și continuu. De asemenea, 80% din capacitatea bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute dacă se utilizează surse de curent puternice.

Având o greutate de 1139 kg, e-up! accelerează până la 100 km/h în doar 13 secunde, cu 0.9 secunde mai repede decât cel mai rapid up! cu motor termic. În schimb, viteza maximă se plafonează la 130 km/h, cu cel puțin 30 km/h sub valorile pe care le afișează versiunile cu propulsie convențională.

Ca design, e-up! se remarcă prin luminile de zi cu leduri integrate în spoiler, care au corespondent și în partea din spate, iar podeaua mașinii a fost optimizată din punct de vedere aerodinamic. De asemenea, jantele cu diamtrul de 15 inchi au design special și sunt cromate.

VW e-up! va fi prezentat în septembrie, cu ocazia Salonului auto de la Frankfurt, iar clienții îl vor putea comanda ulterior. Legat de preț, deocamdată nu au fost avansate valori oficiale.

Articole similare

Comentarii închise.