Home Știri Volvo V40 – motoare noi și AWD pentru mai multe versiuni

Volvo V40 – motoare noi și AWD pentru mai multe versiuni

de

Volvo V40 este propus cu propulsoare mai eficiente, iar posibilitatea optării pentru sistemul de tracțiune integrală a fost extinsă la mai multe versiuni de motorizare.

volvo

Din mai 2013, ambele versiuni T5 (254 CP) și T4 (180 CP) ale lui V40 Cross Country vor putea fi echipate cu sistem de tracțiune integrală, în vederea îmbunătățirii dinamicii și tracțiunii, inclusiv pe suprafețele de rulare cu aderență scăzută.

De asemenea, emisiile poluante de CO2 ale modelul V40 D2 echipat cu transmisie manuală vor fi reduse până la 88 g/km, iar consumul de combustibil va scădea până la 3,4 l/100 km. În cazul versiunii Cross Country, aceste valori se vor situa la 99 g/km și, respectiv, 3,8 l/100 km. În plus, va apărea opțiunea comandării unei transmisii automate.

În premieră pentru V40, clienții vor putea opta pentru un motor cu injecție directă de benzină, aspirat și cu cilindreea de 1,6 litri. Acesta va dezvolta 120 CP și un cuplu motor maxim de 240 Nm, iar emisiile poluante de CO2 vor fi de 124 g/km. Consumul mediu de combustibil ar trebui să se situeze la 5,3 l/100 km.

Noul sistem Sensus Connected Touch va permite transformarea mașinii într-un hot-spot wireless prin intermediul conexiunii de date a unui telefon mobil. Odată conectat la internet, ascultarea online a posturilor de radio și accesarea anumitor funcții Google vor fi foarte facile.

Articole similare